470 miljoner extra till landsbygdsföretagarna

Finansiering & Riskkapital

Nu kan det komma mer pengar till den som vill förbättra miljön, utveckla förnybar energi eller satsa på sitt mjölkföretag. Dessutom kommer rejält med pengar till bredband. Det är några områden inom landsbygdsprogrammet som kan få dela på extra pengar nästa år.

64 småföretag får dela på 70 miljoner kronor från Vinnova

Ekonomi & Bokföring

Betalningssystem för varuautomater, miljövänlig golvvård, mjukvara för smartare 3D-kameror, identifiering av sprängämnen och mätning av strålning vid cancerbehandling. Det är några av de 64 projekt som finansieras med sammanlagt 70 miljoner kronor i Vinnova-programmet Forska&Väx.

160 miljoner ska göra Sverige till ett matland

Finansiering & Riskkapital

Idag fattade regeringen beslut om att satsa 160 miljoner kronor ytterligare på att uppnå visionen Sverige - det nya Matlandet, vars mål är att skapa fler jobb genom en satsning på mat- och turismföretagande.

Tillväxtverket delar ut 45 miljoner till miljödriven affärsutveckling

Marknadsföring

Potentialen för handel med miljöanpassade varor och tjänster ökar världen över. Detta är något som Tillväxtverket, före detta Nutek, vill ta fasta på och lanserar därför ett nytt stödprogram inom miljöområdet för företag. Totalt delas 45 miljoner ut.

2,5 miljon kronor söker ny svenska Internetprojekt

Uppfinningar & Patent

II-stiftelsen, som står bakom Internets toppdomän .se, öppnar nu för ansökningar till Internetfonden 2005. I år har stiftelsen avsatt 2 500 000 kronor att fördela mellan projekt som är till nytta för Internets infrastruktur och användning. Detta är andra

VINNOVA utlyser miljardbelopp för 15 nya kompetenscenter

Ekonomi & Bokföring

VINNOVA satsar på 15 nya starka forsknings- och innovationsmiljöer, s.k. VINN Excellence Center, en efterföljare till det framgångsrika programmet "Kompetenscentrum".

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord