Textstorlek

Skriv ut

Företagslån för nya företagare – bra att veta

Finansiering & Riskkapital

Många nya företagare vet inte hur det fungerar när de ska ta ett företagslån. Vissa vet inte ens om att det är en möjlighet. Det är i allra högsta grad en möjlighet, men det är inte enbart vad det är – i vissa sammanhang kan det till och med vara en ren nödvändighet. Oavsett anledning till varför du behöver ett lån är det inte ett beslut som bör fattas lättvindigt.

Nedan delar vi med oss av några grundläggande saker som kan vara bra att ha i åtanke innan du tecknar ett låneavtal.

Fler saker att tänka på när du letar lån till företaget
En av de enklaste och smartaste sakerna du kan göra i samband med att du ska ta ett lån är att vända dig till en låneförmedlare och jämförelsetjänst. Dessa kan se till att ge dig en så tydlig överblick över dina alternativ som möjligt och samtidigt förse dig med all information du behöver. Med en tillförlitlig låneförmedlare vid din sida kan du vara säker på att du hittar en passande deal för din situation, och du kommer garanterat att spara en hel del tid.

En annan aspekt som kan vara viktig när du tar ett företagslån är att du har en plan för återbetalningen. Detta hör ihop med att du bör fatta det grundläggande beslutet med omsorg – har du inte möjlighet att göra en rimlig plan för hur pengarna ska betalas tillbaka är det kanske inte rätt alternativ för dig.

Med en utförlig återbetalningsplan kan du se till att du aldrig missar någon betalning. I bästa fall skulle du till och med kunna betala av ditt lån snabbare än vad det ursprungliga avtalet föreslår.

Ränta och amortering – glöm inte att det kostar
Det finns många anledningar till att ta ett lån, men det är alltid viktigt att komma ihåg att det kostar att ta ett lån. Ett lån är just ett lån och måste betalas tillbaka, så ränta på företagslån, amorteringsavgifter m.m. kommer alltid att tillkomma.

Bara för att det kommer att kosta att ta ett lån behöver det inte betyda att det ska undvikas till varje pris – men det är däremot en anledning till att du ska fatta beslutet med omsorg.

Med tanke på att det tillkommer ränta och eventuella avgifter i samband med att du tecknar och betalar av ditt lån är det viktigt att du håller koll på den effektiva räntan när du ser över dina erbjudanden. Den effektiva räntan innefattar nämligen lånets totalkostnad, inklusive avgifter.

Många låneerbjudanden kan se utmärkta ut vid första anblick – ofta på grund av en låg ränta – men avgifterna gör att de i det stora hela ändå hade blivit dyrare än andra alternativ. Genom att fokusera på den effektiva räntan kommer du att kunna undvika att fatta ett beslut enbart baserat på vad som ser bra ut.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord