Textstorlek

Skriv ut

2,5 miljon kronor söker ny svenska Internetprojekt

Uppfinningar & Patent

II-stiftelsen, som står bakom Internets toppdomän .se, öppnar nu för ansökningar till Internetfonden 2005. I år har stiftelsen avsatt 2 500 000 kronor att fördela mellan projekt som är till nytta för Internets infrastruktur och användning. Detta är andra

- Vi kan genom Internetfonden stödja projekt som normalt inte får pengar från forskningsråd, forskningsstiftelser och andra forskningsfinansierande organ. Det betyder att vi kan finansiera verksamhet också utanför de traditionellt akademiska miljöerna. Internet har blivit vad det är idag tack vare många hängivna individers arbete och goda idéer. Den traditionen vill vi stödja och uppmuntra genom fonden och vi ser det som ett sätt att bidra till det svenska Internetsamfundet, säger Olof Hallström, generalsekreterare på II-stiftelsen.

Det går att söka stöd för många olika typer av projekt, allt från rena stipendier och webbplatsutveckling till läroböcker, kurser eller mer tydligt tekniskt utvecklingsarbete. Stödet kan avse individer eller organisationer. Förutsättningen är att stödet går till verksamhet som stärker Internet och inte har någon annan naturlig finansiär.

I Internetfondens bedömningskommitté sitter personer från II-stiftelsens styrelse samt professorerna Viiveke Fåk och Yngve Sundblad från Linköpings universitet respektive KTH.

- II-stiftelsen vill stärka Internetkompetensen i Sverige och arbetar med ett långsiktigt perspektiv. Det ekonomiska stödet är en del i II-stiftelsens allmännyttiga verksamhet. Andra insatser för att stärka Internet i Sverige görs genom konferenser, rapporter, bandbreddstestet TPTEST och deltagande i den internationella standardutvecklingen, säger Olof Hallström.

Läs mer om fonden och hur man ansöker på adressen:
http://www.iis.se/fond/allmant.shtml

www.iis.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord