20 ungdomar får bli sommarentreprenörer

20 ungdomar får bli sommarentreprenörer

Näringsliv

20 ungdomar från Upplands-Bro kommun kommer att få möjlighet att skapa sitt eget sommarföretag. Detta genom utbildningskonceptet Roligaste Sommarjobbet och ett samarbete mellan Upplands-Bro kommun och Indivator. Konceptet syftar till att öka deltagarens entreprenöriella förmågor som självförtroende, mod och drivkraft, samt till att öka intresset för och kunskapen kring företagande.

UF-företaget AquActive kammade hem Spendrup-stipendium

UF-företaget AquActive kammade hem Spendrup-stipendium

Näringsliv

För fjärde året i rad delar dryckesföretaget Spendrups i samarbete med Ung Företagsamhet ut ett stipendium till unga entreprenörer. I hård konkurrens från UF-företag i hela landet gick Spendrups stipendium till det Skånska UF-företaget Aquactive, och de två unga entreprenörerna Christoffer Carlsson och Louisa Lundstén.

Science Park Halmstad och Tele2 startar entreprenörstävling

Science Park Halmstad och Tele2 startar entreprenörstävling

Näringsliv

Science Park Halmstad och Tele2 Business passade på att mitt under The Tall Ships Races i Halmstad lansera en ny entreprenörstävling. Målsättningen är att hitta morgondagens entreprenörer genom en idétävling, där utvalda entreprenörer kommer att utbildas och tränas hela vägen från idé till verklighet.

Hon ska stötta unga entreprenörer att förverkliga sina idéer

Hon ska stötta unga entreprenörer att förverkliga sina idéer

Tips & Råd

Caroline Trege får ansvar för att bygga upp verksamheten för det tolfte Drivhuset i Sverige. Drivhuset finns sedan tidigare på elva orter i landet och hjälper studenter och andra entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer. Varje år startas över 500 företag med hjälp av Drivhuset.

Vem är årets mest driftigaste student?

Näringsliv

Nu är det dags att anmäla sig till Studentpriset 2010, en årlig tävling i kreativ kraft och företagsamhet för svenska studenter. Vinnarna koras Årets Student 2010 och får denna gång inte bara ta emot en prissumma på 50 000 kronor och äran utan får dessutom finansmannen Mats Qviberg som personlig mentor under ett helt år.

Entreprenörskap på skolschemat

Ekonomi & Bokföring

Organisationen Ung Företagsamhet ger ungdomar en chans att starta, driva och avveckla ett eget företag under ett år på gymnasiet. Wettexhandske, vändbar väska, stavhållare till skidliften, osthyvel med två skärare, utländska bakverk, kalasverksamhet och s

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord