20 ungdomar får bli sommarentreprenörer

Textstorlek

Skriv ut

20 ungdomar får bli sommarentreprenörer

Näringsliv

20 ungdomar från Upplands-Bro kommun kommer att få möjlighet att skapa sitt eget sommarföretag. Detta genom utbildningskonceptet Roligaste Sommarjobbet och ett samarbete mellan Upplands-Bro kommun och Indivator. Konceptet syftar till att öka deltagarens entreprenöriella förmågor som självförtroende, mod och drivkraft, samt till att öka intresset för och kunskapen kring företagande.

Roligaste Sommarjobbet startar den 1 juli. De 20 sommarlovsföretagarna får då en veckas utbildning i företagande och under denna vecka kommer de också på sin affärsidé samt hittar vänner att driva företaget med. Efter introduktionsveckan får varje deltagare ett startkapital på 2 000 kr. Sen följer tre veckor av eget företagande. Handledningen från Indivator är intensiv och sommarlovsföretagaren kan vid minsta motgång få hjälp att komma vidare.

– Upplands-Bro kommun arbetar för att få fler att bli entreprenörer och starta företag, samtidigt som vi vill stimulera våra ungdomar att aktivera sig på sommaren. Roligaste sommarjobbet är ett bra tillskott till kommunens vanliga sommarjobb och vi hoppas på en ny kull framgångsrika entreprenörer, säger Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro kommun.

Indivator, har sedan 2009 utbildat cirka 500 sommarlovsföretagare och 99,6 procent av dem uppger att de skulle rekommendera Roligaste Sommarjobbet till en vän. I Upplands-Bro kommun är man hoppfull och tror att initiativet ska kunna ge många positiva effekter, såväl på kort- som långt sikt.

– Att kunna ge ungdomar ökat självförtroende, intresse för företagande och mod under sitt första sommarjobb är att ge dem en chans till en bra start i livet. Utvärderingen av Indivators sommarjobbskoncept visar att detta sker. Självklart vill vi ge också våra ungdomar denna positiva arbetslivsstart, säger Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer:
www.roligastesommarjobbet.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord