Ny teknik ska förhindra plagiatförsäljning

Ny teknik ska förhindra plagiatförsäljning

IT & Media

Utveckling av teknik som ger möjlighet att upptäcka plagiatförsäljning av varumärken genom att globalt scanna av digitala marknadsplatser på internet. Det är ett av de projekt som VINNOVA finansierar genom programmet Forska&Väx som riktar sig till innovativa små och medelstora företag.

Konsten att kombinera smak och varumärke

Konsten att kombinera smak och varumärke

Marknadsföring

Genom att kombinera varumärke och smak tillförs en ny kommunikationskanal som profilerar företag på marknaden. Oavsett bransch kan du använda dig av att människor tycker om att äta – särskilt när det bjuds.

Taxiåkare fick böta en miljon

Taxiåkare fick böta en miljon

Lagar & Regler

En taxiåkare som skrivit ut namnet ”Taxi Stockholm City” på sina taxibilars skyltar har nog gjort sin livs största minusaffär. Stockholms tingsrätt har nämligen dömt honom att betala drygt en miljon kronor i skadestånd till Taxi Stockholm för varumärkesintrång. Han ska också betala ränta på beloppet samt Taxi Stockholms rättegångskostnader.

PRV flaggar för avgiftshöjningar

Uppfinningar & Patent

Det kan löna sig att skicka in sina varumärkes- och patentansökningar innan nyårsskiftet. Patent och registreringhsverket, PRV, har flaggat upp för höjning av flera av avgifterna från och med den 1 januari 2010.

Ny tjänst gör det enklare att registrera varumärke

IT & Media

Sedan slutet av juni kan du ansöka om registrering av varumärke direkt på Patent- och registreringsverkets webbplats. Utöver att ansökan går snabbare än tidigare är tjänsten också tillgänglig dygnet runt.

Hon bygger varumärken kring individer

Profiler

Kim Rydeheim arbetar som PR-konsult i det egna företaget Rydeheim PR. Kims specialitet är person- PR och hon är något av ett proffs på att bygga varumärken kring individer.

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord