Textstorlek

Skriv ut

Tillväxtverket delar ut 45 miljoner till miljödriven affärsutveckling

Marknadsföring

Potentialen för handel med miljöanpassade varor och tjänster ökar världen över. Detta är något som Tillväxtverket, före detta Nutek, vill ta fasta på och lanserar därför ett nytt stödprogram inom miljöområdet för företag. Totalt delas 45 miljoner ut.

Fler och fler företag inser att miljö är en växande konkurrensfaktor i och med att fler och fler företag och privatpersoner kräver ett varor och tjänster som påverkar miljön så lite som möjligt. Med programmet "Miljödrivna marknader 2009-2010" får svenska små och medelstora företag möjlighet att stärka sin konkurrenskraft, utveckla sina affärer och öka sin försäljning av varor och tjänster på de miljödrivna marknaderna. Det finns cirka 45 miljoner kronor att söka under 2009 och 2010 för nätverksprojekt inom fyra områden:

• Utveckling av företagsnätverk och mötesplatser

• Rådgivning inom miljödriven affärsutveckling

• Utveckling av gemensamma systemlösningar

• Samordning och stöd vid upphandling

Stödet riktar sig till företag i nätverk som vill växa och satsa offensivt på att utveckla sina affärer. Det finns även stöd till företag så att de kan bli bättre på att ta hem stora affärer genom upphandling, något som många mindre företag i dag tycker är svårt och krångligt.

- Miljöteknik anses av OECD vara en av världens viktigaste framtidsmarknader. Svenska miljöföretag har just nu en chans att ta täten, innan vi blir förbisprungna av konkurrenter, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

Ansökningstiden för 2009 har precis öppnat och pågår fram till och med den 6 november i år.

Läs mer om Miljödrivna marknader 2009-2010:

http://www.tillvaxtverket.se/huvudmeny/programfortillvaxt/miljodrivnamarknader.4.21099e4211fdba8c87b800017002.html

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord