Välj ett företagslån som passar dig

Välj ett företagslån som passar dig

Finansiering & Riskkapital

De flesta företag behöver någon gång låna pengar för att få hjälp med finansieringen. En del behöver köpa nya maskiner för att få verksamheten att fungera, medan andra behöver lite extra tillskott i kassan för att tillfälligt förbättra företagets likviditet. Oavsett anledning kan det vara svårt att veta vilket företagslån som passar. Här hjälper vi dig på traven.

Företagslån för nya företagare – bra att veta

Finansiering & Riskkapital

Många nya företagare vet inte hur det fungerar när de ska ta ett företagslån. Vissa vet inte ens om att det är en möjlighet. Det är i allra högsta grad en möjlighet, men det är inte enbart vad det är – i vissa sammanhang kan det till och med vara en ren nödvändighet. Oavsett anledning till varför du behöver ett lån är det inte ett beslut som bör fattas lättvindigt.

5 konkreta tips hur du enklare får kredit hos banken

5 konkreta tips hur du enklare får kredit hos banken

Finansiering & Riskkapital

Magnus Nilselid, VD på SpeedLedger, ett e-bokföringsföretag som erbjuder molntjänster inom bokföring, har drivit småföretag vid två olika tillfällen. Tvärtemot vad många småföretagare tycker så har Magnus aldrig upplevt det som svårt att låna pengar i bank. Bankerna vill ju låna ut pengar men har så klart vissa regler och rutiner att hålla sig till.

Större möjligheter för arbetslösa att få mikrolån

EU

Rådet för sysselsättning och socialpolitik, EPSCO, har tagit ett beslut om ett nytt europeiskt mikrofinansieringsinstrument på 100 miljoner euro. Detta för att stimulera ökad mikrolångivning till personer som vill starta eller vidareutveckla mikroföretag och som har svårt att få lån.

Lättare för företagen att låna

Ekonomi & Bokföring

Enligt en ny undersökning gjord av Almi Företagspartner bland 150 bankkontorschefer visar att tre av tio bankkontor ökade utlåning till företag under årets andra kvartalet. Det är betydligt fler än bottennivån som inträffade det sista kvartalet förra året.

Lättare för småföretagare att få lån

Ekonomi & Bokföring

Inom kort kan det bli lättare för småföretag att få låna pengar, genom en ny finansieringsmodell som hämtats från andra europeiska länder.

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord