Mångmiljonärens nya affärsidé

Textstorlek

Skriv ut

Mångmiljonärens nya affärsidé

IT & Media

År 1999 sålde han sitt företag Sendit AB för $128 miljoner till Microsoft. 2006 grundade han företaget Rebtel som redan året efter erhöll Red Herring 100 Europe Award. Nu lanserar superentreprenören Hjalmar Winbladh sin nästa affärsidé, en ny mobilapp.

Mobilappen, som redan efter dom första 24 timmarna gick upp i toppen bland dom mest nerladdade apparna i Sverige, erbjuder digitala presentkort från kända varumärken. Med Wrapp kan vänner fira varandra varje dag genom att ge, få och använda digitala presentkort via mobilen och webben. Kanske inget revolutionerande, men enkelheten att bidra till gemensamma presenter till vänner gör att appen tippas bli en succé.

– Grattishälsningar på Facebookväggen är roliga att få, men vi tycker att presenter med ett riktigt värde är ännu bättre, säger Hjalmar Winbladh, vd och medgrundare till Wrapp.

Mobiltjänsten testas på den svenska marknaden inför en internationell lansering. Personer runt om i världen kan naturligtvis delta redan nu genom att ge presenter till vänner som bor i Sverige. Stadium, Indiska, Clas Ohlson och Björn Borg är några av de välkända varumärken och butikskedjor som samarbetar med Wrapp redan från start.

Så fungerar Wrapp
För att komma igång laddar du ner Wrapps mobila applikation från Apples App Store, Android Market eller använder webbapplikationen på företagets hemsida och kopplar den till ditt Facebook-konto.

Wrapp påminner dig om dina vänners födelsedagar och andra händelser. Det enda du behöver göra är att välja bland de kostnadsfria och betalbara presentkort som finns tillgängliga. Därefter får du och andra vänner möjlighet att utöka värdet på presentkortet och såklart skriva en personlig hälsning på Facebook.

För att ta emot ett presentkort följer du länken på din Facebook-vägg och laddar ner Wrapp-appen, om du inte har den sedan tidigare. När du är redo att använda ditt presentkort klickar du på ”Wallet” i applikationen och på det presentkort du vill använda. Klicka på ”Use” och visa upp presentkortet och dess streckkod i kassan, koden skannas och betalningen är klar.

Läs mer:
www.wrapp.com

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord