Fortsatt succé för Klarna Checkout

Textstorlek

Skriv ut

Fortsatt succé för Klarna Checkout

IT & Media

Både stora och små butiker fortsätter att hänga på Klarna Checkout-tåget. Totalt är nu ca 500 butiker anslutna och över 10% av Klarnas trafik går redan genom den nya kassalösningen. Senast ut i raden att ansluta sig är Sportamore, Nordens största sportbutik på Internet, och Lekmer.

Sportamore, Nordens största sportbutik på Internet, väljer Klarna Checkout som kassa för både desktop och mobil. Integrationen går live tidigt i juni i Sverige och kommer därefter att rullas ut i både Norge och Finland senare under 2013.

Sportamore har sedan lanseringen av butiken alltid satt kunden i främsta rummet, med bland annat fri frakt, fria returer, 30 dagars öppet köp, prisgaranti och en tydlig strävan att vara bäst på kundservice. Den strategin har gett bolaget en mycket stark tillväxt men också en stor andel snabbt återkommande kunder. Som ytterligare ett steg för att förbättra kundupplevelsen väljer man nu marknadens mest kundvänliga och moderna kassalösning. Klarna Checkout är utvecklad för att göra det ännu enklare att handla på nätet, och är optimerad för alla plattformar - mobiltelefoner, datorer och surfplattor.

­­– För oss är det här en fantastisk kassalösning för både desktop och mobil, vi ser dels fram emot högre konvertering i kassan men också ännu enklare och tryggare betalningar för våra kunder. Eftersom integrationen har varit så smidig kommer vi att vara live inom kort i Sverige, följt av Finland och Norge senare under året, säger Joakim Friedman, vice vd på Sportamore.

­­Lekmer – Nordens ledande nätbutik för barnfamiljen
Nu har Lekmer, som första CDON Group-bolag, skrivit på för Klarnas nya kassalösning. Redan idag går över 10 % av Klarnas trafik genom Klarna Checkout och företaget räknar med att den siffran har stigit till en tredjedel vid slutet av året.

– Vi önskade en enhetlig lösning för desktop och mobil och med Klarna Checkout så känner vi att vi har hittat helt rätt. Vi är övertygade om att den att kommer öka vår konvertering, minska vår administration och göra våra kunder ännu nöjdare när de handlar hos oss, säger Fredrik Palm, vd på Lekmer.

Klarna Checkout är utvecklad för att göra det ännu enklare att handla på nätet, och är optimerad för alla plattformar - mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Genom att skilja köp från betalning, möjliggörs det för kunden att först beställa och bekräfta sitt köp till butiken och sedan därefter fullfölja betalningen. På så vis minimeras avhopp i kassan och konverteringen ökar kraftigt. Dessutom minskar administrationen för handlarna jämfört med traditionella kassalösningar då en leverantör också innebär en integration, en kontaktyta och en avgift. Lekmer kommer att använda Klarna Checkout för sina kunder på både desktop och mobil och har arbetat med Klarnas betalningsprodukter sedan 2009.

Läs mer:
www.klarna.se/checkout

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord