Unga idesprutor prisades med 25.000 kronor

Textstorlek

Skriv ut

Unga idesprutor prisades med 25.000 kronor

Uppfinningar & Patent

Hedieh Asadi och Vigert Sjözing prisades för sin idé med 25 000 kronor och 40 timmars gratis affärsstöd från Flemingsberg Science. Deras idétävling arrangerades för andra gången i samarbete med Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset och SLL Innovation.

Läkaren Hedieh Asadi och tandläkaren Vigert Sjözing har tillsammans tagit fram en produkt för att förhindra arbetsskador hos tandläkare och tandhygienister.

– Vi har tagit fram en prototyp som både kan förhindra arbetsskador och göra arbetet mer ergonomiskt. Utvecklingen fortsätter nu tillsammans med företaget Sesam, säger Hedieh Asadi, entreprenör och legitimerad läkare.

40 timmars gratis affärsstöd
Vinnaren av idétävlingen får ett stipendium på 25 000 kronor för kompetenshöjning eller utveckling av idén, samt ett erbjudande av Flemingsberg Science om 40 timmars gratis affärsstöd. Totalt lämnades 18 innovativa idéer in till tävlingen som arrangerades för andra gången. Ännu en tävlingsomgång planeras till våren 2014.

– Ett av målen med tävlingen är att fler personer inom vård- och omsorg börjar tala om innovation och inse att de kan förverkliga sina egna idéer, säger Lena Strömberg, projektledare vid Flemingsberg Science.

Idétävlingen arrangeras av Flemingsberg Science i samarbete med Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset och SLL Innovation. Tävlingen vänder sig till personal vid Karolinska Universitetssjukhuset samt inom vård och omsorg i Huddinge kommun och Botkyrka kommun.

Motivering:
”Vinnaren har utvecklat en produkt som på ett smart och smidigt sätt kan förbättra arbetsmiljön för tandläkare och tandhygienister och minska sjukskrivningarna för denna kategori. Produkten är gjord så att den lätt kan appliceras/monteras på existerande instrument, i första steget inom odontologin. Det motiverade och engagerade teamet har nu en framtagen prototyp som i dagarna går in i en användbarhetsstudie på Ersta sjukhus.”

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord