Sju bolag får dela på miljoner från PTS

Textstorlek

Skriv ut

Sju bolag får dela på miljoner från PTS

IT & Media

PTS har utsett sju vinnare, i tävlingen Innovation för alla, som ska skapa it-lösningar som kan bidra till att fler människor kan ta del av tv, film, radio, musik, böcker och tidningar digitalt. Totalt får dom olika projekten dela på drygt 9 miljoner kronor under två år.

Post- och Telestyrelsen är den myndighet som på regeringens uppdrag driver tävlingen Innovation för alla, som ska skapa it-lösningar som kan bidra till att fler människor kan ta del av tv, film, radio, musik, böcker och tidningar digitalt. I år har sju sökande organisationer vunnit bidrag på en halv miljon kronor eller mera för sådana utvecklingsprojekt.

En av vinnarna är företaget Digilär som tilldelats 1,6 miljoner kronor för att utveckla digitala läromedel för personer med dyslexi, dyskalkyli och koncentrationsstörningar. Digilär håller nu på att bygga upp tre pedagogiska plattformar för läromedel inom matematik/NO, svenska/språk och orienteringsämnen.

- Det här bidraget som vi har fått är verkligen betydande. Med hjälp av detta kan vi i nära samarbete med Sveriges ledande forskare på området utveckla digitala program som ger eleverna helt andra förutsättningar än tidigare., säger Stellan Wigh, VD på Digilär.

Mikael Wahss, som är projektledare för utvecklingsarbetet, håller med.
- Det är verkligen roligt att vi som är ett relativt nystartat företag får en sådan support från Post- och telestyrelsen. Men vi har hela tiden fått bekräftat att vi är steget före inom vårt område när det gäller innovation och nytänkande.

Här är listan över vinnarna:

Br. Ström
Syntolkcentralen

Darub
Tidningen för alla

Digilär
Digitala läromedel på riktigt för alla

ETC
T3 (Text till tecken)

LOTS Design
TillgänglighetsAppen – ett verktyg för tillgängliga mediatjänster

Tor Ghai
TorTalk

Veridict
Novaradio – Talstyrd åtkomst till radio för ökad tillgänglighet

De sju vinnarna tilldelas mellan omkring 500 000 och 1,6 miljoner kronor. Arbetet med projekten påbörjas direkt och kommer att finansieras av PTS i som längst 18 månader.

- Vår ambition och förhoppning är att de projekt vi finansierar ska resultera i produkter och tjänster som annars inte skulle ha existerat. It-lösningar som gör att fler människor kan ta del av det stora utbudet av medietjänster, säger PTS generaldirektör Göran Marby.

Läs mer:
www.pts.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord