Motivation för entreprenören

Textstorlek

Skriv ut

Motivation för entreprenören

Tips & Råd

Är du egen företagare men har svårt att motivera dig själv att ta itu med tunga jobbuppgifter? Marcus Frödin tipsar om hur du blir din egen chef.

Marcus, som i grunden är arrangör och bland annat var en av grundarna bakom Arvikafestivalen, driver idag utbildningsföretaget Universe Imagine. Genom föreläsningar, kurser och böcker lär de ut metoden personligt entreprenörskap.

- Jag har länge varit intresserad av ledarskap, människor och drivkraft i företagande, samt att coacha människor. Vi vill uppmuntra till att utveckla och jobba vidare med företagsidéer och driva dem till något framgångsrikt, säger han.

Vad innebär personligt entreprenörskap?
- Det är en attityd, eller snarare ett förhållningssätt till livet för att få saker att hända. Att få saker att hända är egentligen ganska mycket en teknik och att må bra under tiden medan man lyckas är konsten eller utmaningen. Det är vad personligt entreprenörskap handlar om, berättar Marcus.

Han menar att även entreprenörer utan en chef att svara till kan motivera sig själva för att boosta sin verksamhet.

- Med full frihet kommer också fullt ansvar - det finns ingen annan att skylla på och det är alltid du som själv får ta smällen när saker går fel, men å andra sidan får man en enorm bekräftelse när det faktiskt går bra!
- Det man kan göra när det känns motigt och ensamt är att fråga sig själv: Varför gör jag det här? En välutvecklad dröm och ett tydligt mål att sträva mot är nästintill ändlösa kraftkällor, avslutar Marcus.

Tips: Så motiverar du dig själv
1. Bestäm och definiera vad det är du vill och din bakomliggande anledningar till att du vill den saken. När du har koll på vad och varför kommer hur att komma till dig.

2. Oavsett vad du gör, tänk alltid: Hur kan jag göra det här roligare? Det kan handla om småsaker som att belöna sig själv med en god kopp kaffe efter en avslutad uppgift eller mer kreativa lösningar.

3. Se till att må bra innan du börjar jobba. Enkla saker som att sträcka lite på dig, gå en snabb promenad eller andas djupt några gånger bidrar till att rensa huvudet.

4. Gå till inspirerad handling. När du känner motivationen, se då till att direkt utföra en handling som tar dig framåt i riktningen du har valt. Handling föder mer inspiration

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord