Enklare att få statligt riskkapital

Textstorlek

Skriv ut

Enklare att få statligt riskkapital

Finansiering & Riskkapital

Det ska bli enklare för Sveriges entreprenörer att hitta riskkapital i tidiga skeden. Vid årsskiftet bildar Almi och Innovationsbron en ny och gemensam organisation. Syftet är att skapa en effektiv organisation som är lättillgänglig för alla entreprenörer.

För att skapa enkelhet och effektivitet genomför regeringen en sammanslagning av Almi Företagspartner AB och Innovationsbron AB. Sammanslagningen ska leda till en tydligare och mer tillgänglig organisation som ger rådgivning och finansiering i tidiga skeden för innovation och tillväxt i hela landet. Målet är att skapa fler jobb och nya företag genom att stötta entreprenörer i rätt tid och i rätt fas oavsett bransch och affärsidé.

- Vi ska bättre ta tillvara möjligheter till tillväxt och innovation i hela landet. Riskkapital är ett viktigt instrument för att stödja entreprenörer i tidiga skeden där den privata marknaden inte räcker till ens i goda tider. Tillsammans med investeraravdraget ska detta resultera i mer riskvilligt kapital både från det offentliga och privata i de skeden där de gör mest nytta, säger näringsminister Annie Lööf.

Från och med årsskiftet samlas de båda organisationernas utbud av tjänster i Almi Företagspartner AB, som då får fyra affärsområden; rådgivning, lån, riskkapital och inkubation. I fortsättningen kan kunderna därmed vända sig till en och samma aktör som täcker hela kedjan från tidig idéfas till befintliga företag i expansionsfas, i hela landet.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord