5 vägar till billigare affärsresa

Textstorlek

Skriv ut

5 vägar till billigare affärsresa

Affärsresor & Konferens

Att det finns stora pengar att spara på att jämföra pris på flygbiljetter, undvika buisnessclass och boka hotellet lite utanför stadskärna vet de flesta företagare. Det är enkla vägar att gå för att hålla nere kostnaden för affärsresan.

Men samtidigt är det många företagare som fortfarande betalar betydlig mer än nödvändigt i resekostnader. Vi listar några av de enkla vägarna att gå för att pressa priset ett steg till.

Flexibel avresa
Genom att vara flexibel gällande dag för både avresa och hemresa kan ett betydligt bättre pris fås på flygbiljetten. Är det tåg, båt eller buss brukar inte priset variera så kraftigt men priset på flygbiljetter justeras dagligen och är därmed högre när efterfrågan är högre.

Res utan bagage
Hos de flesta flygbolagen kostar det inget att ta med en resväska med packning. Men när det kommer till lågprisbolagen är det betydligt vanligare att biljetten är billig men att man får betala extra för en rad olika tjänster, däribland rätten att ha med sig bagage. Exempelvis tar RyanAir 200kr för en väska på maximalt 15kg.

Genom att enbart packa en kabinväska och ta med denna som handbagage kommer man från dessa extra kostnader.

Sätt upp bevakning
På flera jämförelsesidor finns flygbiljettsbevakning för resebokning. Man kan notera var man vill åka och vilket pris man accepterar. Ett mail skickas då ut när dessa biljetter erbjuds till det priset. Genom att sätta upp bevakning långt innan man vill åka kan man vänta och se om riktigt bra pris erbjuds.

Boka med kreditkortet
I stort sett alla kreditkort har en reseförsäkring. De kan skilja något åt gällande innehåll men i försäkringen finns alltid de grundläggande delarna som avbeställningsskydd, olycksfallsförsäkring och att ersättning ges om bagage eller anslutningsflyg är försenat. Så fort en resa betalas med kortet aktiveras försäkringen.

Priset blir inte billigare (utöver att bonus samlas) men det ger en gratis försäkring vilket gör att man inte behöver teckna avbeställningsskydd på resan.

Hyr bilen i förväg
Att hyra bilen på flygplatsen är smidigt – men ofta dyrt. Inte minst eftersom man blir begränsad gällande utbud. Boka istället hyrbilen i förväg. Då finns tiden att jämföra priser och även möjligheten att boka exakt den bil som behövs utifrån behov. Bara på Arlanda finns fem olika hyrbilsföretag.

Det handlar alltså om att både vara flexibel och att planera i förväg. Som företagare är det första oftast lättare än det andra. Men den som har möjlighet att både planera och vara flexibel har stora summor att spara.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord