Sju bolag får dela på miljoner från PTS

Sju bolag får dela på miljoner från PTS

IT & Media

PTS har utsett sju vinnare, i tävlingen Innovation för alla, som ska skapa it-lösningar som kan bidra till att fler människor kan ta del av tv, film, radio, musik, böcker och tidningar digitalt. Totalt får dom olika projekten dela på drygt 9 miljoner kronor under två år.

Ny marknadsplats ska ge bidrag till nya innovationer

Ny marknadsplats ska ge bidrag till nya innovationer

Finansiering & Riskkapital

Nätverket Globe Forum och Swedbank startar en marknadsplats som skall ge bidrag till nya miljöinnovationer. Pengarna man delar ut ska komma ifrån frivilliga klimatkompensationer från svenska företag.

470 miljoner extra till landsbygdsföretagarna

Finansiering & Riskkapital

Nu kan det komma mer pengar till den som vill förbättra miljön, utveckla förnybar energi eller satsa på sitt mjölkföretag. Dessutom kommer rejält med pengar till bredband. Det är några områden inom landsbygdsprogrammet som kan få dela på extra pengar nästa år.

64 småföretag får dela på 70 miljoner kronor från Vinnova

Ekonomi & Bokföring

Betalningssystem för varuautomater, miljövänlig golvvård, mjukvara för smartare 3D-kameror, identifiering av sprängämnen och mätning av strålning vid cancerbehandling. Det är några av de 64 projekt som finansieras med sammanlagt 70 miljoner kronor i Vinnova-programmet Forska&Väx.

Tillväxtverket delar ut 45 miljoner till miljödriven affärsutveckling

Marknadsföring

Potentialen för handel med miljöanpassade varor och tjänster ökar världen över. Detta är något som Tillväxtverket, före detta Nutek, vill ta fasta på och lanserar därför ett nytt stödprogram inom miljöområdet för företag. Totalt delas 45 miljoner ut.

2,5 miljon kronor söker ny svenska Internetprojekt

Uppfinningar & Patent

II-stiftelsen, som står bakom Internets toppdomän .se, öppnar nu för ansökningar till Internetfonden 2005. I år har stiftelsen avsatt 2 500 000 kronor att fördela mellan projekt som är till nytta för Internets infrastruktur och användning. Detta är andra

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord