Textstorlek

Skriv ut

Vem är årets mest driftigaste student?

Näringsliv

Nu är det dags att anmäla sig till Studentpriset 2010, en årlig tävling i kreativ kraft och företagsamhet för svenska studenter. Vinnarna koras Årets Student 2010 och får denna gång inte bara ta emot en prissumma på 50 000 kronor och äran utan får dessutom finansmannen Mats Qviberg som personlig mentor under ett helt år.

Studentpriset består av åtta ämnesbestämda problemformuleringar för deltagarna att lösa och innebär en ovärderlig möjlighet för studenter inom en lång rad av områden. Segraren tilldelas dels den prestigefyllda titeln Årets Student 2010 och erhåller en prissumma på 50 000 kronor. Dessutom får vinnaren finansmannen Mats Qviberg som mentor under hela 2010.

I juryn sitter Sveriges mest framstående representanter för näringsliv och organisationer, vilket ger deltagarna goda möjligheter att knyta viktiga kontakter inför framtiden. Tidigare jurymedlemmar har bland annat varit Christer Gardell, Mats Qviberg, Douglas Roos, Anna Serner och Anna Carrfors Bråkenhielm. Den nya juryn, som ännu inte är utsedd, kommer att finnas närvarande på Studentgalan den 20 maj, en gala som Studentmedia anordnar tillsammans med mediebyrån Louder. Då koras Årets Student 2010 under högtidliga former i Blå hallen på Stockholms Stadshus.

- Möjligheten att tävla mot andra bör inte bara begränsas till idrott; även inom intellektuella verksamheter skärper konkurrens alla sinnen, säger Studentmedias VD Teddy Hallin. Att tävla om Studentpriset innebär inte bara att sätta sin utbildning i nya perspektiv, det kan dessutom hjälpa studenter att skapa kontakter som inte går att knyta inom högskolorna.

Andra nyheter för årets omgång av Studentpriset är att intresserade deltagare får möjligheten att träffa representanter för Studentpriset under november och december månad, då ambassadörer för priset besöker ett flertal av landets högskolor under en informationsturné.

Läs mer:
www.studentpriset.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord