Sökes: Årets uppfinnarkvinna

Textstorlek

Skriv ut

Sökes: Årets uppfinnarkvinna

Uppfinningar & Patent

Just nu söker Svenska Uppfinnareföreningen Årets kvinnliga uppfinnare. Känner du någon eller själv är kvinna, uppfinnare, en förebild för andra och har kommersialiserat din uppfinning? Se då till att skicka in din nominering före den 19 augusti

Fakta

Svenska Uppfinnareföreningen är världens äldsta uppfinnarförening, den grundades 1886 av den välkände polarfararen och patentingenjören Salomon August Andrée. Då, som nu, var tanken att bilda ett forum för idéutbyte och samverkan mellan uppfinnande, forskning och näringsliv. Allt för att skapa bra förutsättningar för utveckling och innovation.

Nu kan du kan nominera dig själv eller en kandidat du tycker stämmer med kriterierna. Du ska ha drivit fram din uppfinning från idé och gärna ha för avsikt att fortsätta arbeta med den. Du kan nominera dig själv eller en kandidat du tycker stämmer med kriterierna.

Sedan 2006 har Svenska Uppfinnareföreningen utsett Årets kvinnliga uppfinnare. Vilket sker till minne av innovationsrådgivaren och uppfinnarmentorn Margareta Andersson-Hilstad.

- Vi gör det för att synliggöra och uppmärksamma kvinnor som uppfinner. Utmärkelsen visar på kvinnor som vågat ta steget och skapar viktiga förebilder. Jag ser att alla de vi utsett sedan 2006 har stimulerat många andra till att våga ta tag i sin unika idé, säger Malin Mohr, projektledare och informationsansvarig vid Svenska Uppfinnareföreningen.

Margaretas motto var ”Alla idéer och alla uppfinnare måste få sin chans”. En värdegrund som starkt präglar Svenska Uppfinnareföreningens verksamhet.


Här nominerar du till Årets kvinnliga uppfinnare:
www.uppfinnare.se/sokes_uppfinnarkvinna_2013


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord