Sime Next startar entreprenörskollo för unga

Textstorlek

Skriv ut

Sime Next startar entreprenörskollo för unga

Event

Idag öppnar ansökan till Sime Next Entreprenörskollo för ungdomar som äger rum nu i sommar på Epicenter Stockholm. Under fem dagar i slutet av juni kommer ungdomar 14-18 år att coachas i entrenprenörsskap och få chansen att pitcha sina idéer.

För andra året i rad arrangeras Sime Next, en unik mötesplats med målet att inspirera ungdomar i digitalt entreprenörsskap. I år utökas inspirationsdagen med ett Entreprenörskollo på Epicenter i Stockholm. Uttagna ungdomar, 14-18 år, kommer att få arbeta fram, testa och lansera en idé baserat på Lean Startup. De kommer även drillas i presentationsteknik, lära sig hur företag finansieras, utmanas i kreativitetsövningar och testa ny spännande teknik från Samsung.

-Sime Next är en fantastisk mötesplats för ungdomar en gång per år. Nu vill vi ta det till nästa nivå och fostra nästa generations entreprenörer, säger entreprenören och en av skaparna bakom Sime Next, Ola Ahlvarsson

Entreprenörskollot avslutas med att ungdomarna får pitcha sina idéer för en jury från Epicenter Growth Platform, powered by Google for Entrepreneurs (EGP). EGP är ett program som enkelt beskrivet går ut på att främja entreprenörsskap i stort, samt ge den Stockholmsbaserade startupscenen ännu bättre förutsättningar genom att stötta upp med ett fungerande ecosystem.

Kollot är helt kostnadsfritt och kommer hålla till på Epicenter Stockholm den 27 juni till den 1 juli. Ansökan öppnas idag den 21 april.

Sime Next och Entreprenörskollot är grundat tillsammans med Samsung Electronics i Norden. Initiativtagaren till Sime Next är serieentreprenören Ola Ahlvarsson och evenemanget genomförs även i nära samarbete med Stockholms stad och SEB med stöd från bland annat Nobelmuseet.

Läs mer:
http://www.simenext.se/

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord