Nystartade bolag erhåller 300 000 kronor var

Fotograf: Image courtesy of Piyaphon / FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Nystartade bolag erhåller 300 000 kronor var

Finansiering & Riskkapital

Utveckling av ett förenklat biljettsystem i kollektivtrafiken, vatten- och energisnålt duschkoncept, app för val av telefonabonnemang och ett nytt digitalt betalningssystem vid prenumerationer. Det är några av de projekt som får finansiering genom programmet VINN NU, som riktar sig till nystartade innovativa företag.

Det är 21 företag får finansiering genom programmet VINN NU, som riktar sig till nystartade innovativa företag. Företagen finns i Umeå, Östersund, Uppsala, Sollentuna, Gnesta, Södertälje, Stockholm, Trollhättan, Halmstad, Lund och Malmö.

- Sverige är beroende av att det startas nya innovativa företag, som kan bli framtida tillväxtföretag. Genom finansiering i mycket tidiga stadier, där intresset från den privata finansieringsmarknaden är lågt, bidrar vi till att fler nya, utvecklingsbaserade företag får förutsättningar att växa, säger Ann-Louise Persson, handläggare på VINNOVA.

Varje företag får 300 000 kronor. Bakom satsningen står VINNOVA och Energimyndigheten. Dessutom satsar VINNOVA tillsammans med Tillväxtverket på nya företag startade av unga personer (18-30 år).

Läs mer:
www.vinnova.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord