Ny teknik ska förhindra plagiatförsäljning

Fotograf: Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Ny teknik ska förhindra plagiatförsäljning

IT & Media

Utveckling av teknik som ger möjlighet att upptäcka plagiatförsäljning av varumärken genom att globalt scanna av digitala marknadsplatser på internet. Det är ett av de projekt som VINNOVA finansierar genom programmet Forska&Väx som riktar sig till innovativa små och medelstora företag.

- Innovationsförmågan och konkurrenskraften hos små och medelstora företag är avgörande för att skapa tillväxt och förnyelse av svenskt näringsliv. Bland de projekt vi finansierar kommer det att finnas många spännande resultat som kan få stor betydelse för svenskt näringsliv, säger Carl Naumburg, programledare på VINNOVA.

Ett av projekten som får finansiering är utvecklingen av en teknisk plattform som ger möjlighet att upptäcka plagiatförsäljning av varumärken, genom att globalt scanna av digitala marknadsplatser på internet. Systemet ska identifiera både text och bild och ta hänsyn till information om till exempel priser och vem som säljer för att upptäcka plagiaten och därigenom kunna stoppa den otillåtna försäljningen.

Läs mer:
www.interaktivsakerhet.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord