Ny svensk gratistjänst skall ge företagare ökad försäljning

Textstorlek

Skriv ut

Ny svensk gratistjänst skall ge företagare ökad försäljning

Försäljning

SalesActivityBooster.com är en ny gratistjänst där man kan skapa snygga och motiverande säljtävlingar. Säljare utrustas med appar som används för att rapportera hur det går, och skärmar på kontoret används för att visa resultat och driva på engagemanget.

Tjänsten har startats av fyra drivna entreprenörer, Erik Sandgren, Niklas Tyllström, Alexis Barnekow och Magnus Thylander, och har designats med utgångspunkt från spel- och motivationsteori.

- “Vi har undersökt många säljavdelningar och konstaterat en brist på det som skapar motivation, så vi har skapat en tjänst som gör jobbet mer tillfredsställande för säljarna och som driver högre resultat” säger Alexis Barnekow, en av grundarna.

På SalesActivityBooster.com kan man anmäla sina medarbetare till en säljtävling. Varje deltagare använder en mobilapp för att registrera säljdrivande åtgärder som är värda olika poäng, t.ex. kalla samtal eller säljmöten, och man kan följa sin ställning i realtid via skärmar på kontoret eller i appen.

- ”Vi vet att så länge man bygger ett spel på rätt sätt så får man högt engagemang, och vi ville använda den kunskapen för att skapa mer engagemang på jobbet. De flesta som jobbar med försäljning vet att säljtävlingar funkar, men det är få som har koll på varför vissa tävlingar funkar bättre än andra” säger Barnekow.

En av de viktigaste sakerna kallas autonomi - att man känner att man kan påverka sin ställning i spelet. Tänk att du spelar ett bilspel och att alla andra på banan har dubbelt så snabba bilar som du. Skulle det vara kul? Vissa säljare har ibland sämre förutsättningar än andra att lyckas, och det är viktigt att ta det i beaktande när man bygger spel, vilket sällan görs.

En annan grej som säljavdelningar är dåliga på är feedback. Många säljavdelningar mäter rätt aktiviteter och resultat men har problem med att visualisera det snyggt, förståeligt och tillräckligt ofta.

Läs mer:
www.SalesActivityBooster.com

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord