Hon ska stötta unga entreprenörer att förverkliga sina idéer

Textstorlek

Skriv ut

Hon ska stötta unga entreprenörer att förverkliga sina idéer

Tips & Råd

Caroline Trege får ansvar för att bygga upp verksamheten för det tolfte Drivhuset i Sverige. Drivhuset finns sedan tidigare på elva orter i landet och hjälper studenter och andra entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer. Varje år startas över 500 företag med hjälp av Drivhuset.

- Vi vill påverka ungas inställning till att starta företag, skapa nätverk och se många idéer förverkligas här i Södertälje. Det säger Caroline Trege, en av Framtidens Kvinnliga Ledare 2009 som handplockats för att bygga upp Drivhuset på Campus Telge i Södertälje.

Drivhuset Södertälje är redan nu i full gång med vägledningar för entreprenörer, och under sommaren väntas billiga kontorsplatser finnas klara för uthyrning till nystartade företag.

- Det är entreprenören som person som vi stöttar och ser möjligheter hos. Målet är att göra Campus Telge ännu mer näringslivsnära, och skapa en mötesplats för alla som är nyfikna på att förverkliga sina idéer, säger Caroline Trege.


Carolines tre bästa tips till studenter som startar eget:

  1. Passa på att starta företaget under tiden som du pluggar. Det är antagligen inte senare det ska hända, det är nu!

  2. Ta hand om din drivkraft! Balansera tråkgöra med det som driver dig som entreprenör och kom ihåg att ge din entreprenörsådra mer inspiration efterhand.

  3. Skapa ditt drömjobb! Som egenföretagare bestämmer du själv, du får omvärdera om du vill och behöver och har alla möjligheter att skapa det som är det bästa jobbet du kan tänka dig.

Läs mer:
http://www.drivhuset.se/

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord