Europas främsta kvinnliga uppfinnare är från Sverige

Textstorlek

Skriv ut

Europas främsta kvinnliga uppfinnare är från Sverige

Näringsliv

Tidigare i år blev Åsa Magnusson utsedd till Årets kvinnliga uppfinnare i Sverige av Svenska Uppfinnareföreningen, och sedan dess har hon erhållit den ena utmärkelsen efter den andra. På den internationella EUWIIN-konferensen på Island utsågs Åsa Magnusson Årets kvinnliga uppfinnare i Europa 2011.

Fakta

EUWINN arrangerades för tredje gången och samlade i år kvinnliga innovatörer och uppfinnare från Italien, Island, England, Estland, Finland, Norge, Ryssland, USA och Österrike samt Sverige.

- För exakt ett halvår sedan blev jag vald till Årets kvinnliga uppfinnare och nu till Europas kvinnliga uppfinnare, det trodde jag aldrig skulle vara möjligt. Jag är oerhört stolt och lycklig att kunna få ta hem första priset till Sverige” säger Åsa Magnusson.

Uppfinningen som Åsa Magnusson tävlade med är en helt ny typ av livboj som löser problemet med att livrädda i vatten. QuickSave är den patenterade och varumärkes-skyddade uppfinningen som är lätt att bära med sig, smidig att hantera och fästa runt en kropp i vatten.

Läs mer:
www.qsave.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord