Textstorlek

Skriv ut

7 anledningar att sökoptimera din hemsida

IT & Media

Idag finner de flesta företag nya kunder via sin hemsida. Ett skyltfönster som blivit ett viktigt verktyg för att presentera sin verksamhet och på så sätt också öka sin omsättning och förtjänst. Men det gäller att de tilltänkta kunderna hittar just till din hemsida och inte till din konkurrents först. Lyckas du med det har du direkt en klar fördel jämte andra företag i din bransch.

Som nyetablerad kan det till och med vara avgörande för hur företagets ska må och hur framgångsrik du till slut blir i din bransch. Sökoptimering är ett bra sätt att skaffa konkurrensfördelar. Vi på StartaEget.se frågade Johan Andersson på Svensksöktjänst vilka de viktigaste anledningarna till att använda sökordsoptimering var och vi fick följande till svar:

• Kunder söker efter dina produkter/tjänster vilket gör att det söker sig till ett behov det har, syns du där när behovet är aktuell så kommer detta att generera i leads.

• Du ökar till skillnad från din konkurrent, du syns före och bättre än din konkurrent vilket gör att din synlighet blir starkare.

• Du bygger ditt nätverk genom internet och dess rykte, syns du inte finns du inte så enkelt är det.

• 9 av 10 webbsurfare besöker en sökmotor, portal eller community site varje månad. Det gör också detta 5-6 gånger!

• 97 % av alla sökningar i Sverige görs idag på Google, hur ser din verksamhet ut där idag? testa att söka efter dina tjänster.

• 62 % av användare av sökmotorerna klickar på en sökmotor inom den första sidan (Googles första sida), och hela 90 % av användarna klickar på topp 3 (inom sida 1).

• 86 % av besökarna rapporterar att det hellre trycker på den organiska sökrutan än den betalda (AdWords) Just därför är det viktigt att synas på den organiska sökrutan för att därmed verka trovärdig.

Svensksöktjänst kan hjälpa dig med sökmotoroptimering så att du kan öka din omsättning online. Besök deras hemsida eller maila direkt till deras sökmotorexpert Johan Andersson på [email protected] så kan han berätta mer om hur du kan få fler Leeds och registreringar eller helt enkelt att sälja mer.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord