Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Nya Startaeget.se - Tyck till!

Inlägg 61 av 83

2007-03-02, kl 21:33

username

Daniel
Johansson

Inlägg: 274

Hejsan [email protected]. ingen har syftat på dig och tråden handlar inte om dig. Så du ([email protected]) kan fortsätta att vara behjälplig.

De aktörer som förövrigt "säljer sig" billigt utgör inget hot. Dessa överlever aldrig på sikt och det förstår vet varenda seriös företagare...

// Daniel Johansson //
DEJI Quality Consulting //
Kvalitetsteknik - Produktionsteknik - Administration

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 62 av 83

2007-03-02, kl 21:43

username

Daniel
Johansson

Inlägg: 274

Hej igen...

Ni som ligger bakom forumet, kom igen nu och besvara åtminstone hur ni ställer er till ovanstående...

// Daniel Johansson //
DEJI Quality Consulting //
Kvalitetsteknik - Produktionsteknik - Administration

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 63 av 83

2007-03-02, kl 22:13

Magnus Olsson

Magnus Olsson

Inlägg: 351

Hej Lars!
Nej jag syftar inte till dig. Jag har bara skrapat lite i segmentet av företagare här inne för att få en inblick i hur deriösa deras verksamheter är och noterat att i många av de fall som jag kan relatera till samt de fall där jag faktiskt sökt mig till källan av verksamheterna inte funnit substans varken till företag eller lönsamhet.
Att rådgivning är gratis det finner jag fullt möjligt och kan i mycket vara ett bra underlag för att visa på sitt yrkeskunnande. Det är väl det hela forumet går ut på? Knyta kontakter baserat på det egna kunnandet. Rådgivningen inom kunnandet är en del av den marknadsföringen.

Mvh
Magnus Olsson
Uddatorp AB

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 64 av 83

2007-03-03, kl 11:42

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Hej
Det finns inte många experter som skriver här. De allra flesta svar syftar till att på något sätt gynna sin egna verksamhet och har inget att göra med att ge objektiva råd.

Jag är ingen expert men jag har hyfsade kunskaper inom en del områden. Och jag gillar att dela med mig med mina kunskaper. Dock ej mina affärshemligheter :) Jag är heller inte speciellt aktiv men här kommer lite funderingar:

Hursomhelst, ett problem som jag tycker är irriterande är att den rubrik frågeställaren anger inte syns helt och fullt när man är inne på forumet. Jag svarar gärna på frågor men jag orkar liksom inte att klicka på varje frågelänk för att se om det är nåt jag kan hjälpa till med.

Sen tycker jag det största problemet är att frågorna måste bli lite bättre, de är ofta så ofantligt allmänt hållna att de är helt omöjliga att svara på. Detta vet jag dock inte hur det ska lösas.

Det här med betygssystem är inget jag direkt tror på. Ibland måste man ge svar som kanske inte är roliga för frågeställaren, tex att man inte tror på deras ide. Misstänker att dessa svar kommer att tas personligt.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 65 av 83

2007-03-03, kl 12:26

username

Peter
Nygren

Inlägg: 80

Ett tips är att samarbeta med Venturecup. Där får sidan bra reklam och en hel del bra idéer och en massa personer som brinner för företagare.

Sidan behöver mer folk och det anser jag vara det största problemet. Jag ser startaeget som ett nätverk av personer som man kan använda sig av framåt och ett bra nätverk är det som behövs ifall man ska lyckas. Jag tycker inte att startaeget bara ska vara en sida. Varför kan man inte ha seminarium eller träffar där man kan bygga nätverk och skapa nya kontakter med intressant folk. 

Sedan gäller det att locka hit folk från utlandet och personer med mycket erfarenhet från olika branscher. Majoriteten på Startaeget.se är förmodligen i åldrarna runt 20 till 25 år och jag tror att ett högre snitt på medelåldern hade sträkt forumet oerhört mycket.  

Sedan tycker jag att många som skriver här anting sysslar med import från kina, webbdesign eller har någon hemsida som de försöker livnära sig på. Det känns nästan som att 80% av de som skriver här sysslar med sina projekt som ett hobby projekt och det hade förmodligen varit nyttigt att få in folk som har innovativa idéer eller som vill göra något anant än att öppna en klädaffär eller starta ett cafe.

Till exempel skulle det vara bra och få in fler personer som Per Öberg på forumet. Han bidrar med mycket och han kommer jag själv att använda mig av framåt i mina projekt då han har bra kontakter i utlandet vilket är jätteviktigt för mina produkter som jag håller på att ta fram!

Startaeget.se borde även försöka ragga till sig riskkapitalister och innovatörer för att lyfta upp seriösiteten på forumet.

Det var mina förslag.

Inlägget kanske blir lite rörigt för jag hoppade lite upp och ner när jag skrev och det kan finns säkert diverse stavfel och särskrivningar, men det får ni leva med (jag är inte mer än människa).

Kommentera gärna mitt inlägg!

Ha en lung och trevlig helg!

Med Vänliga Hälsningar,
Peter Nygren

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 66 av 83

2007-03-03, kl 12:38

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Inte för att det påverkar mig, men största felet verkar vara att
"Experterna" inte svarar, eller svarar långt senare (Den som ställer en
fråga vill ha snabbt svar). Och andra personer kan inte besvara en
fråga som ställts till Experterna. Vet inte hur detta skall hanteras.



Sedan håller jag med Stefan om att många ställer väldigt allmänna
frågor.  "Jag skall öppna en butik, berätta allt jag behöver
veta". Och det blir väldigt okonkret , osv. Så om man kunde ha ett
system att när någon blir ny medlem eller aktiv så får de ett E-mail
med lite förhållningsinstruktion.  Att ställa konkreta frågor
t.ex.



En annan sak är att samma fråga ofta ställs många gånger. Ny medlem
kommer in och skriver samam fråga som ställts ett antal gånger
tidigare. Det vore bra om man kunde ha ett sökregister och att t.ex.
alla trådar som handlar om det ämnet - och som har minst ett svar -
läggs till där. Sökord som Tull, Import, Skatt, osv.



Kontakt med ansvariga för starta eget fungerar inte så bra.



Annars är systemt bättre nu.

Per

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 67 av 83

2007-03-03, kl 13:12

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Efter den 1 sept.-07 kommer jag att ägna min tid åt de som vill starta företag. Med 40 års erfarenhet som företagsledare/företagare, skattenämndeman, företagsskattenämnd, nämndeman i tingsrätt samt styrelsemedlem i stora bolag i Stockhom stad samt krigande mot alla de myndigheter som finns i Sverige har jag en god blick för att hjälpa de som vill starta företag i Svergie eller i Lettland.  Att göra som Per säger skulle bespara de flesta från upprepning av svar, något som jag kritiserades för i det gamla systemet. Man skulle få veta vissa saker direkt. Jag har mycket mer att kommentera om forumet men avstår för närvarande. [email protected]

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 68 av 83

2007-03-03, kl 18:49

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Att rådgivning är gratis det finner jag fullt möjligt och kan i mycket vara ett bra underlag för att visa på sitt yrkeskunnande. Det är väl det hela forumet går ut på? Knyta kontakter baserat på det egna kunnandet. Rådgivningen inom kunnandet är en del av den marknadsföringen.
Bara för att vissa medlemmar ser detta som en marknadsföringskanal och därför får med firman i alla inlägg  trots att detta ändå finns med i profilen innebär det ju inte att alla gör det.
En anledning till att svara här är kanske för att hjälpa folk som har frågor om något. Fördelen här mot i verkliga livet är att man kan välja bort frågor som är ointressanta och bara svara på det man vill.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 69 av 83

2007-03-03, kl 19:06

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Stefan:
Hej
Det finns inte många experter som skriver här. De allra flesta svar syftar till att på något sätt gynna sin egna verksamhet och har inget att göra med att ge objektiva råd. Att ge seriösa råd är väl mer eller mindre en omöjlighet, till det krävs en betydligt större kunskap om varje specifikt fall än vad man får här.
Rena fakta kan man däremot svara med men att sedan tolka den och bestämma hur man ska agera kan ingen annan än man själv göra.

Menar du att det är experterna som försöker gynna sin egen verksamhet eller är det överlag när någon svarar? Är det det senare alternativet så undrar jag på vilket sätt du menar att jag försöker gynna min verksamhet genom att svara här? Det hade ju varit intressant att få reda på detta eftersom det är något jag helt förbisett själv. 

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 70 av 83

2007-03-03, kl 20:08

Magnus Olsson

Magnus Olsson

Inlägg: 351

Att få med företagsnamnet i samband med signaturen anser jag vara bra. Vet inte hur många gånger jag klickat in på profilen via namn för att se vilken verksamhet namnet ska kopplas till och där upptäckt att den profilen har jag redan vart inne på... Minskar man onödiga bläddringsfunktioner så blir sidan mer praktisk. Så det är inte enbart för att få ut namnet som jag signerar mina inlägg med företagsnamn utan snarare som en markering att så borde det se ut. Hm fasiken precis i skrivande stund sitter jag o funderar Karin Jönsson, var det hon som höll på med bilder eller ekonomi eller var det möjligen annat. Jag tippar på ekonomi men för att vara säker samtidigt som inlägget formuleras tvingas jag öppna ett nytt webbfönster bläddra efter Karin i forumet och konstatera fakta.

Mvh

Magnus Olsson
Uddatorp AB

Inläggets betyg
Svara Svara med citat