Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 2 av 2

1 2
Forum Export & Import

FABRIK FÖR EGET KLÄDMÄRKE!

Inlägg 11 av 12

2014-09-23, kl 18:48

PeterK

PeterK

Inlägg: 397

Kevin
30 plagg är egentligen för lite för en fabrik. Blir också för dyrt. Turkiet ligger utanför EU - så krånglet med import till EU lika stort. Inom EU finns det fabriker i t.ex. Estland om man vill ha nära, och i Portugal om man vill ha lite mer att välja på.

Skall du ha billigt, som du beskriver måste du beställa minst 500 plagg och då handlar det om fabrik i Asien och ett slutpris runt 50:-/styck exkl. moms. Beror på variablerna.

Skall du ha eget varunamn osv och 30 exemplar med det du beskriver så låter det som man inte kommer under 200-250 kronor per styck - men om du hittar en sömmerska och beställer in materialet och etiketter från en sådan som mig så kanske vi talar om 100-120 kronor per styck.

Skall du ha 30 ex men nöjer dig med plagg utan ditt eget märke i nacken osv, så talar vi kanske om 50-70:-.

I en fabrik kostar en tröja med tryck aldrig mindre än 5.000:- för första tröjan, sedan sjunker styckpriset. Om du lurar en fabrik att du bara skall ha en testupplaga kan det hända att du kan få rabatt om de hoppas på kommande ordrar men dels måste en sådan begäran vara korrekt och enligt konstens alla regler om de skall gå på det och dels skall man se upp med att fabriker som går med på sådant från okända beställare ofta inte har så bra kvalitet på sin tillverkning.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 12 av 12

2014-09-26, kl 15:25

kewz

kewz

Inlägg: 8

jo, att turkiet inte ligger i EU vet jag, tänkte bara att det är närmare.
men estland och portugal är också intressant. någon som har någon kontakt där eller vet hur man kan ta kontakt med fabriker där? :)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Sida 2 av 2

1 2