Tänk på det här innan du tar ett lån för att starta eget

Textstorlek

Skriv ut

Tänk på det här innan du tar ett lån för att starta eget

Ekonomi & Bokföring

Det som ofta står i vägen för drömmen om att starta eget är kostnaderna som kommer med att förverkliga sin vision. Inom så gott som alla branscher krävs det någon form av startkapital för att sätta igång. Inte nog med att det krävs material för att driva verksamheten, du måste dessutom kunna bygga upp ditt varumärke och du behöver sannolikt räkna med att det kommer dröja innan ditt företag går med vinst. För att kunna göra drömmen till verklighet kan det därför krävas att man tar ett lån. Innan du gör slag i saken kan det dock vara bra att gå igenom några grundläggande punkter.

Nedan följer några tips som kan fungera som utgångspunkt när du ska ta ett lån:

Jämförelsesajten är din bästa vän
När du ska teckna ett låneavtal vill du givetvis få en så bra deal som möjligt. Genom att använda dig av en jämförelsesajt när du ska låna pengar kan du ge dig själv en garanti på att du inte tecknar ett ofördelaktigt avtal.

Med en jämförelsesida som den ovan länkade kan du enkelt ställa olika långivare sida vid sida för att hitta alternativet som är bäst anpassat till dina behov. Du kan jämföra sådant som räntor, olika typer av lån, och du kan dessutom anpassa din sökning efter hur mycket du behöver låna.

Ett misstag som många nya egenföretagaregör är att de inte gör några efterforskningar innan de tar ett lån, utan nöjer sig med det första erbjudandet som dyker upp. Genom att lägga ned tid på att jämföra de olika möjligheterna kan du förhoppningsvis spara en märkbar summa pengar.

Hur mycket behöver du låna?
Innan du tar ett lån så behöver du såklart veta hur mycket du behöver pengar du behöver få in. Med noggranna beräkningar kan du vara säker på att du inte försätter dig och ditt företag i större skuld än nödvändigt. Att behöva betala mer i ränta än vad som egentligen är rimligt kan i längden svida rejält i plånboken.

Vilket lån är det bästa för din situation?
Ytterligare en fördel med jämförelsesidor är att du kan jämföra olika typer av lån, vilket gör att du kan hitta alternativet som passar dig bäst. Det finns många typer av lån, men de flesta långivare har någon form av lån som är anpassat för dem som vill starta upp sin egen verksamhet. Är du osäker på vilken väg du bör gå så gör du bäst i att vända dig till någon expert för lite extra vägledning.

Ge dig själv gott om svängrum
I samband med att du tar ett lån för att starta eget företag kommer du sannolikt få svara på frågor om vad du har för planer om saker och ting inte går som du tänkt dig. Genom att ha svar på tal och planera för det oförutsägbara så ger du inte bara dig själv godare chanser till att få ett mer fördelaktigt lån, det ger dig också en trygghet om något oväntat och kostsamt faktiskt skulle hända. Ofta går det att omförhandla ett lån om något händer, men det är ändå en god idé att göra upp en så utförlig avbetalningsplan som möjligt, där du dessutom ger dig själv gott om svängrum.

Det finns såklart mycket att tänka på i samband med att ett låneavtal ska tecknas, men det bästa du kan göra är att inte ta.


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord