Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 1 av 2

1 2
Forum Övrigt

Registrera aktiebolag i Storbritannien för 1£ (1 pund)

Inlägg 1 av 11

2005-06-29, kl 18:13

username

Erik
Berglund

Inlägg: 1

Registrera aktiebolag i Storbritannien för 1£ (1 pund)

Hej!

Har sett att flera företag erbjuder att nyregistrera aktiebolag i Storbritannien där aktiekapitalet vid nyregistreing endast behöver vara 1 pund. Sedan registrerar de en svensk filial som då ska fungera precis som vilket svenskt AB som helst. Största fördelen med det hela är att man slipper ha 100000 kr vid startandet av aktiebolaget. Är det någon som har erfarenhet av det här? Kan den svenska filialen drivas precis som ett svenskt AB eller finns det några hakar?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 11

2005-06-29, kl 20:21

mandersson

mandersson

Inlägg: 28

Hej eckboy har oxå tittat på detta och vad jag förstår så kan filialen drivas exakt som ett svenskt aktiebolag för det är ett utländskt företag som driver verksamhet i Sverige och ska då följa svenska lagar.

Det jag funderar mest på är hur ser svenska banker på detta om man behöver ta ett lån och liknade

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 11

2005-06-29, kl 20:22

mandersson

mandersson

Inlägg: 28

sorry, stavfel eckeboy menar jag

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 11

2005-07-01, kl 04:26

username

Martin
Söderberg

Inlägg: 1

Tjenis

Det är naturligtvis en fördel att få ett begränsat ansvar för en förhållandevis liten insats. Dock, ett företag i England innebär ju att man måste deklarera och sånt skit i ytterligare ett land. Jag kan ju tycka det är nog snårigt att behöva göra detta i Sverige. Att köpa tjänsten kan ju tyckas lite dyrt. Ur ett marknadsföringsperspektiv torde Ltd. vara aningen ofördelaktigt. Således mer problem med Ltd. + filial. Men kanske att det funkar för dig.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 11

2005-07-02, kl 21:12

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Jag förstår inte i vilka sammanhang detta förfarande är lönande. Det är billigt att starta, men sedan tillkommer en massa administrativt arbet som du inte kan och därför måste betala dyra konsultarvoden för. Du kan lika gärna starta enskild firma eller Handelsbolag om ni är flera. De flesta småföretagare är indirekt ansvariga för bolagets skulder även om det drivs som ab. Detta pga banker kräver personlig borgen för banklån.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 11

2005-07-04, kl 01:32

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Det är för enkelt att svara att det är lönsamt för det beror på en hel del faktore, sen ska man betänka sådant som dubbelskattningavtal. man kan starta i Lettlan som visserligen är lite dyrare men billig arbetskraft, närme att resa dit. I Riga är det otroligt många som startar allt från unga till pensionärer, och så har vi en hel del som överför redan startade företag som lägger personalkrävande bitar där, ett klokt val. som gynnar alla.
Lars
[email protected]
Start av företag och ekonomistyrelse.

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 11

2005-07-06, kl 01:06

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Nja, jag hjälper svenska företag i Indien och England. När man startar ett engelskt företag måste man deklarera, ha revisor som kostar pengar och minst en direktör och en company secretery. I mindre skala är det nog bättre med enskild firma. För att bli beskattad i två länder är ju att garantera att man betalar den skatt som är högst (Man drar av för andra landets skatt). Så skattemässigt länar det sig inte.

Men kanske kan du bedriva verksamheten formellt från England utan att blanda in Sverige även om du säljer till Sverige. Men det beror på exakt vad du gör. En hemsida kan ju ha en engelsk adress, osv.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 11

2005-08-03, kl 23:28

username

Niclas
Mårdfelt

Inlägg: 4

Det finns en EG-rätts dom kring som säger att man får starta ett företag i ett annat EU-land där kostnaden för att starta ett företag är billigare, och driva det i ett annat land, även om syftet enbart var att kringgå det egna landets högre nivå för insatt kapital. Dvs. fritt fram ur en juridisk synvinkel. I Estland kostar det 22000 svenska kronor att få ett AB med noll procents bolagskatt för återinvesterat kapital. Dvs. skatt enbart på pengar man lyfter ut privat. Idag är det 26% skatt på pengar som lyfts ut privat men sänks succesivt till 20% under 4 års tid. Akta dig dock för CFC-reglerna. Det är bättre att flytta till ett annat land om du vill få en lägre skattestruktur. Personligen önskar jag se en ny typ av bolagsform i Sverige som är lite mer fördelaktig.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 11

2005-08-10, kl 09:20

username

Mathias
Olsson

Inlägg: 122

Det kan vara gynnande och missgynnande att ha ett engelskt Ltd. Jag har tillsammans med en affärsbekant satt upp AB i england och har verksamhet enbart i Sverige. Funkar bra. Självklart tillkommer arbetskrafts kostnader i form av konsultarvoden och diverse. Varför göra saker som andra kan göra lättare åt en? Dessutom är det ju enligt min mening smartare att betala en massa pengar för folk som tjänar pengar åt en;).

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 11

2005-10-27, kl 21:50

username

Glenn
Andersson

Inlägg: 2

[Hej] Har mer information vad det kostar att ha ett ltd och en fillial och är det något mer man bör tänka på.Det kan vara gynnande och missgynnande att ha ett engelskt Ltd. Jag har tillsammans med en affärsbekant satt upp AB i england och har verksamhet enbart i Sverige. Funkar bra. Självklart tillkommer arbetskrafts kostnader i form av konsultarvoden och diverse. Varför göra saker som andra kan göra lättare åt en? Dessutom är det ju enligt min mening smartare att betala en massa pengar för folk som tjänar pengar åt en;).[/CITAT]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 1 av 2

1 2