Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Hur gör jag nu?

Inlägg 1 av 5

2009-07-23, kl 20:49

username

Noyd
Noyd

Inlägg: 1

Hur gör jag nu?

HejJag tänkte starta ett företag. Jag har hemsida, namn, logo, och jobbar på det mesta just nu. Jag tänkte göra allt förarbete så när jag väl bestämmer mig för startskottet så ska allt vara nästan redo. Vilka steg tar jag nu? jag väljer bolagsform, ska jag registrera nått på Prv också? hur gör jag sedan så ingen snor mitt namn? bolaget vill jag ska vara vilande. Mvh Jimmy

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2009-07-24, kl 09:43

paulsson

paulsson

Moderator

Inlägg: 319

Hej Jimmy!Se till att du registrerar domännamnet till ditt företag, oftast glömmer man bort detta vilket gör att när man väl registrerat bolaget hos Bolagsverket har någon annan redan registrerat namnet och man måste då köpa loss domännamnet dyrt.Lycka till!

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Startaeget.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2009-07-24, kl 10:13

username

Kristian
"Curre
Orrell

Inlägg: 6

Ang. bolagsform: välj en bolagsform som minskar risken att du blir ekonomiskt drabbad OM det skulle någon tvist eller liknande med samarbetsparners, kunder osv. Det är av egen erfarenhet jag skriver detta då jag leasar en maskin för 3000:- i månaden som inte fungerar, och företaget jag leasar från är måttligt intresserade att lyssna på min situation.Fotnot:Ja, undrar hur mycket som omsätts just i att köpa loss "egna" domännamn. Hade kontakt med en kille som köpte Expekt.no i Norge. Expekt (spelbolaget) var VÄLDIGT intresserade av namnet...Emil Paulsson skrev: Hej Jimmy!Se till att du registrerar domännamnet till ditt företag, oftast glömmer man bort detta vilket gör att när man väl registrerat bolaget hos Bolagsverket har någon annan redan registrerat namnet och man måste då köpa loss domännamnet dyrt.Lycka till!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2009-07-25, kl 18:14

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Du pratar om bolag. EF är en bra början och varför ha det vilande att börja med vänta istället med att registrera, sedan tänk på att även ta med andra saker som intresserar dig, rent generellt och ta ett namn som inte knyter upp dig så mycket. Det var bara några små enkla tips, hel rådgivning tar mellan 10-20 timmar muntligt inför start av företag.

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2009-08-04, kl 07:10

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Skilj på FÖRETAGETS namn och det VARUMÄRKE du skall ha. Är det ett varumärkesskydd du vill ha kan du vänta med företag och söka enbart varumärkesskydd så länge. Varumärkesskydd är mycket starkare skydd än registrerat företagsnamn. Ett EF företagsnamn gäller dessutom bara i ett län medan varumärket gäller i hela landet. Förr kostade det 1200 att registrera ett varumärke i en kategori i Sverige, och 12.000 för EU. Men troligen mera nu. Skyddet gäller i 10 år. Men många namn kan redan vara upptagna eller om ditt förslag liknar så underkänns det. Så ha några reservnamn också.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat