Inlägg 1 av 1
2013-02-05, kl 22:38
Marginaler på livsmedel
Hej Alla!,
jag är en generalagent för ett svenskt livsmedelsföretag och säljer mina produkter till en distributör i Italien.
Jag undrar hur mycket vinstmarginal i % jag bör ta ut på varor såsom sylt,marmelad,cider, knäckebröd?
jag antar att vinstmarginalen räknas som detta ex: inköpspris 18 kr,jag lägger på 2 kr. försäljningspriset blir då 20 kr vilket ger en vinstmarginal i % för mig på 2/20 = 10 %. räknar jag rätt då?
värdekedjan från producent till slutkund i utlandet är följande : producent - agent ( jag ) - distributör - säljare - återförsäljare - slutkund.
i några fall ser värdekedjan ut som följer: producent - agent ( jag) - återförsäljare - slutkund.
Hur mycket lägger varje led på efter mig i %, ungefär?
Jag vore mycket tacksam för svar,
Om inte någon här skulle kunna svara får ni oerhört gärna tipsa om var jag kanske kan få ett svar,
Mvh
Mattias
jag är en generalagent för ett svenskt livsmedelsföretag och säljer mina produkter till en distributör i Italien.
Jag undrar hur mycket vinstmarginal i % jag bör ta ut på varor såsom sylt,marmelad,cider, knäckebröd?
jag antar att vinstmarginalen räknas som detta ex: inköpspris 18 kr,jag lägger på 2 kr. försäljningspriset blir då 20 kr vilket ger en vinstmarginal i % för mig på 2/20 = 10 %. räknar jag rätt då?
värdekedjan från producent till slutkund i utlandet är följande : producent - agent ( jag ) - distributör - säljare - återförsäljare - slutkund.
i några fall ser värdekedjan ut som följer: producent - agent ( jag) - återförsäljare - slutkund.
Hur mycket lägger varje led på efter mig i %, ungefär?
Jag vore mycket tacksam för svar,
Om inte någon här skulle kunna svara får ni oerhört gärna tipsa om var jag kanske kan få ett svar,
Mvh
Mattias
Svara Svara med citat