Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Webb & E-handel

För dig som driver e-handel...

Inlägg 1 av 4

2019-05-05, kl 11:05

Nadir

Nadir

Inlägg: 1

För dig som driver e-handel...

Hej alla e-handlare!

Håller på att göra lite research och skulle uppskatta feedback från er.

Vilken är din största utmaning för dig som driver en e-handel?

Tack!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2020-09-09, kl 10:31

Forbytes

Forbytes

Inlägg: 1

Ett återkommande problem är att nå rätt personer, dvs de som faktiskt är intresserade av ens varor. Internet har vuxit sig väldigt stort trots allt. Det underlättar avsevärt om man lär sig lite om SEO innan man snickrar ihop sin e-handelsbutik. Ta dig tiden att lära dig hur du ska döpa bilder, skriva beskrivningar, etc, undersök vilka sökord som är relevanta för just dina varor och gör rätt från början. Du kommer bespara dig mycket möda, framförallt då det ofta tar lång tid innan sökmotorerna belönar ditt slit.

Sen ska man ju komma ihåg att det är väldigt lätt för potentiella kunder att jämföra en med konkurrenterna och vad de har att erbjuda. Med andra ord, det gäller att hålla koll själv och försöka hålla sig steget före. Det kan gälla priser, utbud, leveransalternativ, eller hemsidans kvalitet - snygga högupplösta bilder som visar varorna i flera vinklar är självklart betydligt bättre än att hänga kappan du ska sälja på en galge och ta en suddig bild med din mobiltelefon. Detta blir ännu viktigare om du säljer lyxprodukter.

Det är också väldigt viktigt att undersöka hur vanligt det är att kunder skickar tillbaka just din typ av produkt innan du börjar sälja. Det blir lätt väldigt kostsamt för säljaren. Framförallt kläder kan vara en fälla då många beställer, prövar hemma, och skickar tillbaka när plaggen inte passar.

Säkerhet är också a och o. Det sista du vill är att någon ska hacka din e-handelsbutik och komma åt känslig information. Speciellt små företag är utsatta, eftersom de ofta har sämre säkerhet till att börja med. Beroende på om du väljer Magento, Shopify, etc. så finns det olika (ofta simpla) knep att förbättra säkerheten som många inte tänker på. Ändra admin URL, använda en unik email för att logga in som du inte använder någon annanstans, aktivera CAPTCHA, etc.

Lycka till!

Make IT easy for yourself https://forbytes.com/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2021-05-12, kl 08:36

simpsg

simpsg

Inlägg: 4

Precis som ovanstående säger så finns det vissa fällor och det finns oftast kryphål som används. Det bästa tipset är att se till att era regler och policys är vattentäta. Många människor i dagens samhälle försöker alltid utnyttja system för egen vinning.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2021-05-13, kl 13:16

PeterK

PeterK

Inlägg: 397

simpsg
Man svarar INTE på en tråd som startades 2019!!! Då är frågeställaren ointreserad av nya svar. Svara på max 6 månader gamla trådar.

Peter K

Inläggets betyg
Svara Svara med citat