Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Teknik

Inlägg 1 av 3

2005-08-10, kl 12:25

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Frakt med båt är inte speciellt dyrt. Oftast betalar du per utnyttjad volym så är det inte jätteprylar du skall ta hem så kanske du kan räkna med ca 5% av varuvärdet eller nåt. Svårt att säga mer exakt, frakten är dock i normalfallet inte någon jättekostnad. Tänk på att tull tillkommer på varuvärde+fraktkostnad. Olika varor har olika tullsatser.

Troligen kommer du ha leveransvillkor FOB vilket betyder att du även måste stå för försäkring av varorna under frakttiden. Båtsändning tar ca en månad möjligen lite mer.

Flygfrakt är inget du skall ens fundera på, det är EXTREMT dyrt och bör endast användas för färskvaror (blommor tex), eller om det är panik med leverans eller dylikt.

mvh

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2005-08-10, kl 14:57

username

Joakim
Krassman

Inlägg: 5

Jag tar hem lite allt möjligt från Asien och en flygfrakt med ganska skrymmande saker på 150kg brukar kosta ungefär 4000 - 5000:-. Visst blir det billigare med en container men det kostar betydligt mer och sen ska du fylla hela containern. Du får betala ungefär 15 TKR för en 20 ft container.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2005-10-06, kl 02:02

username

Ulrika
Bengtsson
Bengtsson

Inlägg: 6

Kolla med fraktföretag om dom inte har någon container som går halvfull från Asien o.dyl. Mång låter containerna gå halvfulla för att dom inte hinner fylla dom. Du kan säkert köpa in dig på en container utan större problem. En vän till mig tex. flyttade hem från Nya Zeeland och skulle ha med sig prylar som stereo mm. det skickade han hem i en nästan tom cont. från ett svenskt transportföretag som hade 30 containrar på en båt. Billigt också!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat