Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Webb & E-handel

Facebook-handel - Ett spännande guldkorn

Inlägg 1 av 1

2012-05-31, kl 09:19

mobilizerpunktse

mobilizerpunktse

Inlägg: 8

Facebook-handel - Ett spännande guldkorn

Under de två år som gått sedan starten har F-handel, tillsammans med grupp-köp, blivit det som folk förknippar med "social handel", samlingsnamnet för användning av sociala medier för att tillåta köp och försäljning av produkter och tjänster.

I USA följer investeringspengarna F-handelns innovation. Inte nog med att stora varumärkena ökar sina investeringar i Facebook, utan även nya F-handelstjänster och satsningar är målet för investering. Under de första månaderna på 2011, investerades över 2 miljarder dollar i sociala satsningar enbart i USA.

Varför?

Eftersom analytiker ser social handel i allmänhet, och F-handel i synnerhet, som den första riktiga affärsmodellen för sociala medier. Vissa förutspår att inom fem år görs fler affärer på Facebook än på Amazon och att 10-15% av vad konsumenterna spenderar i utvecklingsländerna kan gå via Facebook och andra sociala medium. Konsulterna Booz & Co prognos är att den sociala handelsmarknaden, som i stort sett drivs av F-handel och grupp-köp, kommer omsätta 30 dollar miljarder om fem år; 14 miljarder dollar i USA och $ 16 miljarder dollar i resten av världen.

Många stora varumärken instämmer med denna bedömning: Dell som är en respekterad pionjär i både e-handel och sociala medier anser att F-handel och mer allmänt transaktionssociala medier kommer att vara nästa logiska steg för sociala medier:

"Sociala medier har drivit försäljning på ett uppenbart sätt hittills men nästa logiskt steg kommer att vara transaktionssociala medier. När du kan köpa produkter genom Facebook, snarare än att bara tycka om dem, börjar vi se ett skifta i rollen av sociala medier i företaget."

Manish Mehta, chef för sociala medier, Dell.

Svara Svara med citat