Inlägg 1 av
3
2011-08-25, kl 17:35
Kenan83
Inlägg: 6
Baka/laga livsmedel hemma, vad krävs?
Hej.
Jag vill baka och laga mat hemma som jag säljer sedan till föreningar och caffe i området.
Vad krävs det för tillstånd för det? Är det lätt att få dom?
Mvh
Svara
Svara med citat
Inlägg 2 av
3
2011-08-26, kl 08:17
Marcus Björk
Inlägg: 88
Hej.
Det är tokigt svårt att få tillstånd till det. Du kommer antagligen att få bygga om köket rätt rejält då du tex behöver olika kylar till olika sorters varor.
Du kommer också behöva ett speciellt rum för att hantera mjöl i och ytterligare ett annat för att kunna diska i. Sen kan du inte ha ingång direkt utifrån in i köket, osv, osv, osv.
Att driva ett kök hemifrån är i princip omöjligt. Jag har innan varit i branchen och även byggt restauranger i 10 år. Under den tiden så har reglerna kring mathantering ökat med i snitt 40 sidor med punkter/år.
Mitt tips är att du ser dig omkring i din närhet och kollar efter en restaurang som INTE har lunchöppet alternativt marknadsför sig hårt som en pub och inte lägger någon vikt på matlagning.De måste ha ett fullt fungerande kök enligt reglerna.
Enligt en annan av dessa tokiga regler så måste en restaurang ha en viss % matförsäljning i relation till alkoholförsäljning.
Gå in och erbjud dig att ta över/ hyra köket på dagarna. Då har du bara att köra igång om köket uppfyller alla regler ( mjölrum är inte helt vanligt).
Lycka till
Marcus
Marcus Björk
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 3 av
3
2011-10-04, kl 21:41
PerÖberg
Inlägg: 1918
Miljö o hälsoskyddsnömnden skall godkänna lokalen, fråga dom
Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat