Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Tulldeklaration i efterhand

Inlägg 1 av 5

2011-06-07, kl 15:49

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

Tulldeklaration i efterhand

Hej,

Jag har importerat en del varor från Kina under ett halvår utan att någon
tulldeklaration gjorts på varorna,lång historia, men tullverket ger olika information beroende på vem man frågar. Tullen berättade att jag skall kontakta
speditören, jag kontaktar speditören (posten) och dem vägrar utföra tulldeklaration för att det inte finns tillräckligt med information.

Jag ringer tullen igen och dem hänvisar till enhetsdokumentet och att jag skall gå deras kurser, deras kurser kostar ca 4500 styck och jag har inte möjlighet att betala detta nu...tips? Tullen sade även att jag kan bli åtalad för att jag tar ut paket som inte är förtullade av posten, så då skall jag be posten ta tillbaka paketen och förtulla dessa, problemet är att ALLA paket slinker igenom posten, är det så företagare gör vid import? Beställer varor...får hem varor...skickar tillbaka varor till posten...får hem varor?

Sits alltså

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2011-06-07, kl 16:00

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

värt att tillägga,- varorna behöver bara momsas då dem inte överstiger 1400 kronor.
Tacksam för hjälp!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2011-06-09, kl 19:41

billohibbo

billohibbo

Inlägg: 26

Pratade med en kvinna på tullen, hon gav mig i stort sett samma information som de andra jag varit i kontakt med, fast avslutade med :

"Nu pratar jag som privatperson och detta stannar mellan oss, men har du inte lämnat in några blanketter etc. och uppmärksammat tullen om din sist så vet dem heller inte om det, så du har ju även möjligheten att ignorera allting"

Känns egentligen bara ännu värre när en person från tullen lämnar mig ett råd som detta, jag ser att mina inlägg fått visningar fast inget svar, detta kan väl inte vara unikt för mig? Det är ju en vanlig approach jag har valt vid importen,- handel över ebay som levereras med posten på svenska sidan, ingen som ens har en tanke att dela med sig? Vet ju att det finns medlemmar som är kunniga här!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2011-06-16, kl 20:51

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

det fungerar så här: Om varorna är få och ite kostar så mycket, och om du kan få avsändaren att deklarera det som "Samples of no commercial value" även om de anger ett värde, så brukar de gå igenom. Det är när summorna är större som tullningen sker. En jurist kan svara bättre men så länge inte Posten och Tullen gör sitt så är jag tveksam till om du gör nått fel - men den kommentaren är 100% UPA.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2013-04-25, kl 15:40

Ini

Ini

Inlägg: 1

Jag har i princip samma problem, fast jag importerar fr Västafrika. Posten har inte tulldeklarerat! Ska inte betala tullsats, utan bara moms!
Jag förstår inte hur man fyller i Enhetsdokumentet korrekt!
Man måste väl få momsen registrerad så man kan ta upp det som köp av varor i bokföringen? De ska ju säljas!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat