Inlägg 2 av
7
2010-01-25, kl 11:45
Illvillja
Inlägg: 55
Hej,
När du startar ditt företag och ansöker om att få f-skatt så vill de att du ska försöka beräkna hur mycket du kommer tjäna under året. Med en nystartad firma är detta alltid svårt och man kan skriva "0" med motiveringen att man inte vet, men om man skriver i en summa så beräknas din preliminära skatt utefter det. Denna delas upp på antalet månader under året och du betalar in den summa de bestämmer varje månad.
Hur mycket du betalar i skatt är lite beroende på hur mycket du tjänar osv, men generellt brukar jag räkna med att hälften av det jag får in efter utgifter försvinner i skatt.
Bokföringen behöver inte vara särskilt svår, men den kan vara det. Det finns många konstiga regler och direktiv. Det är nyttigt att försöka lära sig själv och oftast finns det gratis nyföretagarkurser att gå inom detta område om man vill testa.
Maximerar du intäkterna i ditt företag och din affärsidé? Låt mig och mitt företag hjälpa dig att bättre utnyttja potentialen och hitta nya inkomstvägar och effektivisera dem du redan har!
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 3 av
7
2010-01-29, kl 21:01
Angela
Hellmans
Inlägg: 7
Själva bokföringen är inte svårare än vad men gör den. Haa precis läst företagsekonomi B och vet att vill man bara ha en liten enskild firma så kan det räcka med att bara ha en bokföringsdagbok. Men man kan om man vill köra på något flashigt bokföringsprogram typ visma eller nåt.
Intressant om man vill arbeta hemifrån http://www.jlprofit.se/17minuter/[email protected]
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 4 av
7
2010-01-31, kl 16:47
handreasson
Inlägg: 10
Hej,
Henric heter jag och studerar till civilekonom. Närdet gäller försäljning måste du ha en FA-sedel om du jobbar med ett vanligt jobb vid sidan om denna hoppy? A-skatt för din vanliga anställning och F-skatt för företaget. Dock skall sägas att du i detta läge bara tecknar en enskild firma.
Bokföring:
Enklast är ett bokföringsblock med enkla verifikationer eller ett simpelt bokföringsprogram som SPCS eller Visma. Det är inte svårt att bokföra. Grejen är den att Excel är inte tillåtet.
Köp en bok om hur man bokför eller läs om det på internet. det är inte alls svårt.
Import:
Vid import (Utanför EU, inom EU ingen tull) måste ev. tull betalas. Om du skall räkna ut ditt inköpspris när du har varan i handen räknas ca såhär:
Pris hos tillverkaren/distributören (Utanför EU) + Frakt till Sverige (ex. båt eller flyg). Dessa två tar du sedan och multiplicerar med tullsatsen och därefter dessa tre multipliceras med momssatsen (gissar 25%) tillslut plus för frakt i sverige hem till dig. Kan slinka in någon administrativ avgift vid tullen.
Försäljning:
Va seriös och få bra betyg, gärna med egen hemsida så att kunderna kan se ett ursprung.
Det var allt för stunden. Hoppas det hjälper dig något :)
MBA Entrepreneur & Inspirer
Economics & Management
+46 (0)70 302 25 61
Skype: henric.andreasson
www.henricandreasson.se
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 6 av
7
2010-02-01, kl 09:22
PerÖberg
Inlägg: 1918
Tull vid import.
Vad du skall se upp med: Att inte arbeta med för liten marginal, många gör det felet. Du måste få pengar kvar i fickan. Du har kostnader för dator, telefon ... allt. Och lite slarvigt kan man säga att du får behålla 50% av vinsten - resten går bort i skatter och avgifter.
Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat