Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Företagsnamn

Inlägg 1 av 10

2007-11-17, kl 22:09

and

and

Inlägg: 155

Företagsnamn

Hej. Osäker på var jag skall skriva, så jag chansar på här. För detta har lite med min affärsidé att göra. Jag skall starta ett importföretag och behöver ett bra och seriöst namn Min fantasi kunde varit bättre. Jag kommer helt enkelt inte på något. Kunderna kommer vara andra företag. Själva idén är att namnet skall innehålla ordet import. Men vad mer? Jag vill inte ha med mitt namn i titeln.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 10

2007-11-17, kl 22:56

night and day

night and day

Inlägg: 73

Hej
Du kan kan använda produkt namn eller något t ex elite import. men tänk på att det är bra at i ditt företags namn innehåller  orden som talar om vad är det du sysslar med. Det hjälper dig att bli synlig på internet

Lilia

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 10

2007-11-17, kl 23:00

and

and

Inlägg: 155

Tack för tipset. Grejen är att jag kommer importera många olika produkter och kan därför inte binda namnet till en produkt. Funderade på "Gothia Import" eftersom företaget kommer ha sitt säte i Göteborg, men Gothia AB finns redan, så det går nog inte.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 10

2007-11-18, kl 01:48

night and day

night and day

Inlägg: 73

Hej igen
Kanske har du kategori för dina produkter, exempel som textil, inrdning ,data, resor, upplevelser, vad som helst. Om du vill kan du skriva vad du tänker sälja, det kan vara olika produkter, men oftast säljer man prosukter som hör ihop på något sätt

Lilia

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 10

2007-11-18, kl 04:11

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Å ena sidan: Att ta ett namn som Lilia säger som pekar på vad du sysslar med är bra - om de som söker efter dig snabbt accossierar till dig så fort de ser företagsnamnet. ATt heta Textil Import kan dock blandas ihop med andra företag som kan heta Textilimporten, Textilgrossisten, Textilspecialisten, ...Och baksidan är att du kanske senare, som nystartare, kommer på att detta inte var din grej utan att du gör något annat med ditt företag. Många startar med en avsikt - upptäcker att det inte fungerar av xyz antal orsaker men känner sig samtidigt stärkta i att köra eget företag är rätt och då gör man något annat. Det mest udda exemplet har jag hittat här i Indien. I Gujarat-delstaten finns det som troligen är världens största skeppsslakteri - eller vad det heter på svenska. Man har 80 platser som olika företag hyr av delstaten. De köper gamla skepp och plackar isär dem, och skär dem i små små bitar. Och ett av företagen där som sysslade med detta hette "Bombay Perfumeri" - de hade startat med parfymer och hamnat i skeppsslakteriverksamheten.

Annars är KORTA namn bra. Och namn som man genast mins. "Kossans import" t.ex. kommer man inte att glömma. Ett namn med ett litet leende i. Tänk på smycken och namn som Pilgrim - de har lyckats. Ord man användr ofta - men se upp så namnet inte är taget (annat företagsnamn eller skyddat varumärke). Skriv ner en lista på 100 förslag, ta hjälp av vänner och bekanta. Stryk de 50 till 75 sämsta. Ordna omröstning på resten. Det är bara att köra på.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 10

2007-11-18, kl 15:32

and

and

Inlägg: 155

Tackar för kloka förslag. Anledningen till att jag inte vill binda namnet till en typ av produkt är att jag inleder med några få produkter. Om detta går bra vill jag ta in ytterligare produkter. Just därför fungerar det bäst med ett neutralt namn.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 10

2007-11-19, kl 01:37

exellenta

exellenta

Inlägg: 7

GBG Import AB och de 3 bokstäver kan bakas in i en snygg logotyp.

Exellenta - Reklam för småföretagare

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 10

2007-11-19, kl 02:33

username

Medlem
#39478

Inlägg: 9

Varför inte Ricard Andreasson Import AB.

Det inger mera förtroende än något annat.

Alla känner vi väl till Clas Ohlssson AB.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 10

2007-11-19, kl 04:03

and

and

Inlägg: 155

Gbg kanske är något. Anledningen till att jag inte vill ha med namnet är just p.g.a. importbiten. efternamnet är ganska svårt att uttala för personer utanför norra europa.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 10

2007-11-29, kl 23:42

username

Bertil
Gustavsson

Inlägg: 3

Richard Andréasson: Hej. Osäker på var jag skall skriva, så jag chansar på här. För detta har lite med min affärsidé att göra. Jag skall starta ett importföretag och behöver ett bra och seriöst namn Min fantasi kunde varit bättre. Jag kommer helt enkelt inte på något. Kunderna kommer vara andra företag. Själva idén är att namnet skall innehålla ordet import. Men vad mer? Jag vill inte ha med mitt namn i titeln.

ikea kanske?

hejsan alla cp barn cykejhjälm hela dan

Inläggets betyg
Svara Svara med citat