Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

Tvist

Inlägg 1 av 2

2007-07-10, kl 10:52

username

Robert
Lundeström

Inlägg: 13

Tvist

 Undrar hur vi ska gå vidare i följande ärende:

Vi är ett bolag som levererar webbsidor till företag i sverige samt england. Under våren kontaktade vi ett säljbolag som på provision skulle sälja våra tjänster.

Detta bolag har fakturerat kunder i vårt namn med vår logotype till sitt bankkonto utan vårt medgivande(har kopia på fakturan som kund betalat). 

När vi nu valt att avsluta sammarbetet pga div. omständigheter så får vi en faktura där dom vill ha provision på försäljningar där kund redan fått en faktura av dem (även här finns kopia på den fakturan).
 
Vidare har dom fakturerat oss provision för order där dom på eget bevåg krediterat hela order summan då kund ändrat sig.

Dessutom har dom.

Fakturerat ett högre beloppp än det överenskommna priset.

Ej följt gällande regler kring momslagstiftning vid handel med annat EU-land.

Annonserat våra tjänster på google utan att rådfråga oss och nu fakturerat oss för detta belopp.

Samt fakturerat oss för mötes kostnader då vi besökt dem för att disskutera samarbetet under start skedet.

Vad ska vi göra?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2007-07-31, kl 08:30

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Hej Robert,

Spontant låter det som att företaget ni haft att göra med är ett lurendrejeri-bolag. Det är svårt att ge några råd hur ni ska göra i ärendet utan att ha tillgång till det ev avtal som finns mellan er.

Vad gäller de fakturor som ni fått av dem och som ni anser är felaktiga så bör ni meddela detta till bolaget i england. Ni bör göra det så snart som möjligt och definitivt innan fakturornas förfallodatum. Ur bevissynpunkt är det alltid bra att se till att ha all sådan korrespondens bevisbar, dvs skicka med mottagninsbevis eller liknande.

Beroende på hur stora summor som står på spel så bör ni nog kontakta en advokat. Men förmodligen kommer englands-bolaget inte att gå vidare med något om ni klargör att fakturorna är felaktiga. Se bara till att dokumentera allting noggrant framöver, skriv ut ev mail ni får och skickar, för noteringar om ev telefonsamtal mm.

Men för att ge mer konkreta råd så behvös mer information kring ärendet.

Mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat