Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

Investerare/samarbetspartner sökes

Inlägg 1 av 4

2007-07-10, kl 02:58

username

Fredrik
Jönsson

Inlägg: 4

Investerare/samarbetspartner sökes

HEJ
Jag skulle vilja komma i kontakt med någon investerare som är intresserad av att investera lite pengar i mina kommande projekt.

Jag har gjort en affärsplan på dessa projekt och kommit fram till att jag behöver 100.000kr. Projekten är följande:

- Lägstabudet sida
- Annonsmarknad för hus & lägenheter
- Annonsmarknad som blocket eller tradera (inte bestämt än)
- Community som lunarstorm fast med egna ide'r
- Community för kodare & designers

Alla av sidorna skall andvända en telefon/sms funktion som besökare/kunder kan betalla med på sidorna. också betallning via: Payson/postgiro/bankgiro och faktuering

Jag räknar med att Investerare/samarbetspartner får tillbaka pengarna inom max 1 till 2år och då med lite ränta på så att båda sidorna blir glada.

För att driva vissa sidor så krävs det att det registreras ett engelsk bolag vilket också kommer att göras, här på detta företaget delas det på 50% till Investerare/samarbetspartner & 50% till mig som ägare

till sist vill jag bara påpeka att alla projekt har olika ider som inte finns ute, jag vill inte skriva dom i denna stund här inne då det bara är jag som har kommit på dom och som sagt finns inte ute än.

Har ni frågor så kan ni ställa dom här inne eller maila mig på fredrik(@)fredrikj.se

Mvh.

Fredrik Jönsson

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2007-07-10, kl 08:48

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Fredrik,
Man kanske inte vill avslöja allt, men om man seriöst söker investerare så måste man berätta betydligt mer än detta.

Vilken typ av affärer.
Storlek på Investeringen.

Bl.a.

Utan denna info ser förfrågningar oseriösa ut och möjliga investerare undviker garanterat att svara.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2007-07-10, kl 16:42

username

Fredrik
Jönsson

Inlägg: 4

Vilken typ av affärer.
Storlek på Investeringen.
Storlek på Investeringen är ju som sakt 100.000kr
vilket gäller sammanlagt på all 5st, detta kommer till att gå till telefon support samt annonsering, inköp av vissa varor till communityna som kommer att ha en shop, dock tar jag egna besparingar till denna shop så att inte Investeringen går till detta utan till det den igentligen skall gå till. Sedan skall det skaffas ett engelskbolag som har hand om alla fem projekt men mest på Lägsta budet/spelsidan, på alla sidor skall ju vi ha sms/telefon betallning till olika tjänster vilket också kostar.
men det mesta går till annonsering till sidorna. Jag kommer att arbeta hårt får att Investeringen skall komma tillbaka till invensterarna. Företaget som registreras kommer också att göra andra saker som att sälja olika tjänster.

förfrågningar ser absolute inte oseriösa ut, jag ger grundlig information om invensterare vill ha det, då får dom bara kontakta mig vid mer info vilket jag skrev. Jag vill ju som sakt inte ge ut all info vad varje sida skall inehålla, då kommer bara folk att ta iden ifrån mig så den håller jag som sakt för mig själv, kräver invensterare denna info får dom den ENDAST om dom skall invenstera och då endå inte all info, efter när sidorna är klara allt efterhand får dom informationen om alla sidor

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2007-07-10, kl 17:09

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Fredrik
Jag är rak på sak, för det är det som gäller om man sticker ut huvudet och vill ha 100.000

1. Din text är rörig. Inte logiskt och klart uppställd. En investerare kräver att du har ett bra projekt som du skall bemästra, och bemästra kan du bara göra om du själv klarar av att agera logiskt ochklart - annars är ditt projekt säkert lika rörigt. Om jag läser din text och läser in vad där står så skulle jag ha skrivit så här:
-100.000:- sökes till 5 projekt som handlar om hemsidor med spel.
Kort och tydligt, men du skriver t.ex. "vilket gäller sammanlagt på all 5st" på ett sätt som gör att du syftar på något du inte berättat. Inte bra. Om du stavar fel spelar inte så stor roll, men att inte kunna berätta din storry klart och tydligt förstör för dig.

2. Om du skall hålla delar av dina affärsideer hemliga för dina investerare så kommer ingen att investera. Däremot kan man skiva tystnadspliktavtal och avtal om att inte knycka affärsiden ett så kallat Non disclosure - Non circumvent-avtal.
En investerare kräver normalt
a. En projektrapport som berättar om projektets alla delar. Inklusive vad som ingår, varför den kommer att lyckas, vilka som blir dina kunder och varför de skall välja dig/din hemsida, vilka konkurenter finns och hur du klarar av dem, vad som är din USP (Unique Selling Point), personerna bakom projektet och deras CV, osv.
b. En budget, inkluderande investerad summa, vinst och förlust, balansräkning, cash flow (hur mycket kontanter man har i handen vid varje givet tillfälle), allt för en 5-årsperiod.
c. En exit. Hur investeraren får tillbaka sina pengar samt hur han efter 3 eller 5 år kan lämna projektet. Och hur detta sker och hur han får betalt. Och en uppställning som visar vad investeraren kommer att tjäna, i absoluta tal och i procent på investerat kapital.

Och allt detta kommer att granskas noga av investeraren.
Klarar du inte ovanstående kan du glömma alla investerare.
Eller så får du skaffa en partner som klarar av att hantera investerarna å din räkning.
Det ställs mycket höga krav på någon som vill ha pengar till sitt projekt, speciellt om man inte kan redivisa att man lyckats med x antal projekt tidigare. Om man saknar "historia" kan krav på att man går i borgen eller pantar sitt hus eller... komma att ställas.
Du måste ta dig igenom detta. Lycka till.
 

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat