Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

startaeget?

Inlägg 1 av 5

2005-12-26, kl 22:29

Snowman

Snowman

Inlägg: 12

startaeget?

Hej!

Vi är två mjukvaru-utvecklare som önskar starta eget företag och nu har vi några frågor som vi tror ni kan svara på.

Vi har under längre tid funderat igenom ett par möjliga idéer och nu tror vi oss hittat ett projekt som vi tror oss kunna använda som ”start upp projekt” alltså ett projekt som går relativt snabbt att utveckla och som troligen kan ge en del kapital, troligen så pass så att vi kan starta upp en verksamhet.

Frågan är då hur man bör finansiera uppstarts perioden?

Man kan ta starta eget bidrag som då kräver att vi har varit arbetslösa en viss tid (vilket ingen av oss är). Nackdelen med detta är då att man måste säga upp sig från nuvarande jobb och HOPPAS på att få starta eget bidrag vilket tydligen inte alltid är så lätt!? Fördelen är att efter uppstarts-perioden (6 mån) så kan vi sälja VÅRAN mjukvara till vilka konsumenter vi vill och vi får då in en störa klumpsumma.

Man kan även låta en intressent projektanställa oss under 6-12 mån. Nackdelen med detta är att när projektet är färdigt så kanske mjukvaran tillhör intressenten som betalat oss lön? Vilket då gör att vi egentligen står kvar på ruta ett när det gäller starta eget om nu inte intressenten önskar utbyggnad eller liknande. Eller kan man ingå ett avtal som gör så att mjukvaran (koden) tillhör oss men att de får tillgång till produkten? Fördelen är att vi kan ansöka om tjänstledigt och då förhoppnings vis ha kvar våra jobb om det inte skulle bli ett eget företag (dock kanske det kan vara svårt att få tjänst ledigt då det ska godkännas av arbetsgivaren).

Har vi rätt för oss? Hur bör vi göra egentligen? Är det något vi har missat?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2005-12-27, kl 01:26

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Kan ni inte göra en mjukstart. Ha kvar era gamla arbeten och arbeta med det ni ska i framtiden. På så vis får ni ochså en uppfattning om hur det är att vara företagare. Ofta arbeta dubbelt så mycket för halv penning, ej (bl.annat dataprojekt som kan ge våldsamt mycket pengar) .
Lars
[email protected]
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2005-12-27, kl 13:15

Snowman

Snowman

Inlägg: 12

Jovisst det är mycket möjligt man kan göra det, men efter som ex jag redan är borta 12 timmar om dygnet så blir det väldigt tight om man inte ska låsa in sig helt o hållet.

Men har vi förstått det hela rätt? stämmer vårat första inlägg?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2005-12-30, kl 20:46

username

Martin
Gorne

Inlägg: 8

Strunta i bidragstanken - det är som ni säger behäftat med en massa "om och men" och har ni en bra idé bör ni klara er utan det. Vad har ni för kapitalbehov? Har ni en affärsplan? När tror ni att ni kan få era första intäkter?

[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2006-03-11, kl 11:53

username

Borttagen
medlem

Inlägg: 13

Det är fördelaktigt att starta eget företag i Spanien pga det är ett småföretagarvänligt land till skillnad mot Sverige.
Era svenska kunder slipper även svensk moms då.
Se mer info på svenska på http://usuarios.lycos.es/bertdolf
Desstom är traktamente högt vid arbete utanför Spanien(tex vid arbete i Sverige), hela 91,3 Euro/dag skattefritt.
Hälsningar Bertdolf

Inläggets betyg
Svara Svara med citat