Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Starta eget

Inlägg 1 av 6

2005-09-07, kl 17:59

username

Ina
Hasselblad

Inlägg: 1

Starta eget

Jag funderar på att starta eget men vågar väl inte riktigt ta det där sista klivet en fråga är hur man skulle finansiera uppstart inköp av varor samt lager osv.

Jag skulle vilja driva företaget så att jag själv inte blir ensam ansvarig (personlig konkurs) om det skulle gå åt skogen, vad är mäst fördelaktigt?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2005-09-07, kl 23:45

username

Kent

Inlägg: 204

Skaffa ett utländskt (engelskt ltd) bolag.Där har du ett aktiekapital på ett pundÄr marginellt dyrare än ett svenskt. Dessutom har du lägre bolagsskatt där.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2005-09-09, kl 23:33

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag arbetar från London o New Delhi.
det kostar pengar att ha ett engelskt ltd företag, du skall ha revisor och det. Du måste ha minst en director (styrelseledamot) och en company secretary. Den sistnämnda ansvarar för att alla deklarationer mm kommer in i tid (2 ggr per år). Du måste ha adress i England. Ev. måste du betala skatt i både England och Sverige.
Dessutom, leverantörerna kan kräva dig på personlig garanti i alla fall, osv. Vill du finansiera ett företag och företaget inte har "pengar på banken" eller andra tillgångar gäller även här att du personligen måste garantera summan - så det ser inte ut som ett bra alternativ.

Varför skall det "gå åt skogen"? Lägg upp det på ett bra sätt och sattsa inte halvhjärtat.

Per Öberg, [email protected]

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2005-09-10, kl 20:30

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Vill hålla med föregående talare. Finns absolut ingen anledning att starta ett Ltd bolag i London. Har svårt att förstå att alla är så rädda för det här med personligt ansvar i enskild firma/Handelsbolag. I nio av tio fall är du mer eller mindre personligt ansvarig i ett aktiebolag med, eftersom skall du ha in externa pengar från exempelvis bank är det troligen ett krav att du står som borgensman privat. Har du ett Ltd bolag lär alla leverantörer mm kräva förskott så där är det nog än mer likt ett personligt ansvar.

Enda fördelen med AB ur "personligt ansvar"-synvinkeln som jag kan se är möjligen om man sysslar med lite riskfylld verksamhet där stora skadeståndsbelopp kan bli aktuella, tex enligt produktansvarslagen.

mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2005-10-11, kl 14:34

username

Ingela
ingela.repo

Inlägg: 173

Vill du komma med i ett av världens största Network Marketing företag. Du blir egenföretagare men med en mentor som hjälper dig. Kolla in www.arbetahemifran.se/repo eller maila mig så berättar jag mer. MVH [email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2005-12-02, kl 16:23

username

Kay
Almqvist

Inlägg: 16

Hej,

Vi är ett företag i London som säljer UK Ltd. med svensk filial.
Fördelen är att du inte behöver lägga de 100.000 kr i Aktiekapital som krävs för ett Svenskt aktiebolag.
I England krävs endast ett minimum om £1.
Detta kan vara ett mycket bättre o billigare alternativ till ett Svenskt AB.
Gå gärna in på vår sida, www.ukcompany.se och titta vidare och läs lite om fördelarna.

Hoppas det hjälper Dig. Finns ABSOLUT anledning att starta ett LTd bolag. Att sitta i förlegat system med enskild firma, Handelsbolag m.m. är bara barroct. Utveckligen går framåt och i Sverige har tyvärr statsmakten sugit musten ur små företagare allt för länge.
Visst kan det vara så att du får förskottsbetala när du ska erhålla varor o tjänster, det skulle du få VILKEN form av bolag du än väljer.
Svenska företag har en ovilja att levererar till Dig om du inte varit på marknaden tillräckligt länge. Med ditt första bokslut så ska detta visa plus och du är nu med i gemet. Så att säga att det inte finns anledning att skaffa Ltd. anser jag vara felaktigt.

UK Company

Inläggets betyg
Svara Svara med citat