Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Bestridande av faktura

Inlägg 1 av 7

2005-07-12, kl 11:25

username

Tom
Berg

Inlägg: 33

Bestridande av faktura

Hejsan.

Företaget som vi sammarbetar med har inte uppfyllt sina uppgifter som vi kom överens om i början av vår testperiod. Inget avtal är skrivit under "testperioden" utan endast muntligt avtal om vad de ska göra mot oss.

Nu har vi fått en faktura från dem. Har man rätt att bestrida fakturan tills att de har uppfyllt sina löften eller hur fungerar det?

De har alltså inte fullföljt sin del av avtalet och har inte gått att nås per telefon eller mail. Vi har skickat och ringt ett flertal gånger ang våra frågor om fakturan samt varför de inte har fullföljt sina åtaganden men inte fått något svar utan de har endast skickat ut en faktura.

Mycket tacksam för hjälp.

Simon Lewis
Göteborg

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 7

2005-07-12, kl 21:05

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Muntliga avtal är lika giltiga som skriftliga, bara svårare att bevisa. Hur ser det muntliga avtalet ut?

Har de inte uppfyllt sin del, bör du bestrida fakturan. Skicka ett rekommenderat brev till deras registrerade adress (kolla m bolagsverket).

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 7

2005-07-12, kl 23:01

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

En vanlig sak med vissa länder är att de vill ha betalt i förskott, och där slutar affären.
Lars
[email protected]
Start av företag och ekonomistyrning

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 7

2005-07-13, kl 14:16

username

Tom
Berg

Inlägg: 33

Jag kan inte gå in på så mycket hur avtalet ser ut..

Nu har jag skickat tillbaka fakturan till dem, vad händer nu? Kan de skicka en påminnelse med förseningsavgift och strunta i att jag bestred och skickade tillbaka fakturan eller hur funkar det egentligen?

Det har inget med förskottsbetalning att göra..

/ Simon Lewis
Göteborg

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 7

2005-07-13, kl 18:46

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Ja, det kan dom göra, och sedan begära handräckning av krf. Bestrid på ett sätt så att du kan bevisa att det kommit dem tillhanda, sedan kan du inte göra så mkt mer.

Går det till krf så kommer du bli kontaktad av dem. Redogör då för varför fakturan inte har någon grund. De kommer då antagligen tvingas gå via tingsrätten. Du bör från och med nu anteckna allt som sker i ärendet, för att vara så bra rustad som möjligt vid ev tingsrätt.

Det här med bluffakturor och liknande saker är ett mkt stort problem. Förhoppningsvis kommer det snart att bli skadeståndssanktionerat att skicka ut bluffakturor. Men än är vi inte där...

mvh

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 7

2005-07-14, kl 17:44

username

Tom
Berg

Inlägg: 33

Ok.. Så för att ta det till det yttersta så kan alltså tex ett företag skicka en faktura på ett uppdrag som de i själva verket inte har fullföljt och strunta i om man bestrider det för att sen gå hela vägen till tinget..

Har aldrig varit med om detta förrut men ju mer man tänker på det desto mer skrämmande blir det. Finns det inget man kan göra innan det går till krf och tinget, vad är det då för vits med att ens bestrida en faktura i längden..

Självklart ska man göra det men om man träffar på "fel" företag så kan det bli en riktigt jobbig och kostsam resa både i tid och pengar.

Det finns trots allt företag som verkar skita i hur de går tillväga samt struntar i om det går till krf för båda parter..

/ Simon Lewis

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 7

2005-07-17, kl 13:14

Pär Abrahamsson

Pär Abrahamsson

Inlägg: 45

>>Har aldrig varit med om detta förrut men ju mer man tänker på det desto mer skrämmande blir det. Finns det inget man kan göra innan det går till krf och tinget, vad är det då för vits med att ens bestrida en faktura i längden.. <<

Tja, om det är som du säger så lär ju motparten få en tingsrättsdom emot sig.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat