Av:

Fredrik Spännar fd Johansson

Datum:

2012-08-16, kl 08:15

Ang Handelsbolag

Hej,
Jag och min sambo planerar så smått att starta en verksamhet där vi kommer att ge alternativa behandlingar (tillsammans och/eller enskilt) samt ordna kurser (tillsammans och/eller enskilt). Blir säkerligen att vi får en del kostnader som vi vill dra av på företaget. Jag läste att handelsbolag var som enskild firma men vill bara kolla.. funkar våra tankar gällande bokföring - fakturering m.m för ett handelsbolag?

Har frågat en vän som tipsade om handelsbolag - dom är också två stycken och har två enskilda firmor och fakturerar varandra men problem med kostnader.

Sedan funderade jag på en annan sak - eventuellt kan jag göra lite frilansjobb som datakonsult - är det några problem om jag använder handelsbolaget och fakturerar eller behöver jag en enskild firma för den biten? Finns möjligheten att jag använder ett namn utåt (som [mitt namn] datakonsult) men på fakturan använder jag det gemensamma handelsbolaget?

Jag har haft en enskild firma under ett litet tag men det blev aldrig något p.g.a tidsbrist och fick en del erfarenheter minst sagt.. helst skulle jag vilja lägga ut all bokföring och skattefrågor.

Tack i förhand för svar =)

MvH
Fredde

Utloggad

Var vänlig och logga in på ditt konto för att ta del av vår expertpanels svar.