Textstorlek

Skriv ut

VINNOVA satsar på design och IT inom produktion

Ekonomi & Bokföring

VINNOVA satsar 30 miljoner på design och IT, två av delområdena i kunskapsplattformen "Effektiv produktframtagning".

Målet med satsningarna på dessa två delområden är bl.a. att öka både formgivningens och innovationsprocessens samspel med produktframtagning och att minska tiden från idé till produkt genom utveckling och användning av industriell IT.

VINNOVA investerar i ca 5-10 treåriga samverkansprojekt, där industriell medverkan och medfinansiering är en nyckelfaktor. I fokus för utlysningen står delområdena design och innovationsprocessen och Industriell IT inklusive simulering och modellering.

- Design och industriell IT är styrkefaktorer som lyfter den svenska produktionen tillsammans med den goda produktionskunskap som idag finns i Sverige, säger Margareta Groth, programledare på VINNOVA.

Programmet "Effektiv produktframtagning" tillhör VINNOVAs nya kunskapsplattformar och fokuserar starkt på att möta aktuella och framtida industriella behov. Gemensam nämnare för området är att hela tillverkningsindustrin möter nya, hårdare omvärldskrav. Processer och systemsyn måste utvecklas för att området ska kunna öka sin tillväxt.

Utlysningen öppnar för ansökningar den 4 maj 2004 och stänger den 1 juni 2004.

www.vinnova.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord