Utställningen kvinnors uppfinningar får nya innovationer

Textstorlek

Skriv ut

Utställningen kvinnors uppfinningar får nya innovationer

Näringsliv

Utställningen Kvinnors uppfinningar har nyöppnat med några nya innovationer. Bland dom nya innovationerna man kan se på plats är en mössa som motverkar cancerpatienters håravfall, en kirurgnål så tunn att den inte lämnar ärr vid ögonoperation, och Entreprenörsspelet, som visar ungdomar hur det är att starta eget.

Med utställningen Kvinnors uppfinningar vill Tekniska museet lyfta fram kvinnors kreativitet. Här presenteras drygt 80 uppfinningar av kvinnor verksamma i Sverige idag. En del är världsberömda och patenterade uppfinningar, andra är mindre kända produkter. Innovationerna representerar alltifrån lösningar på vardagens problem till avancerade tekniska framsteg. Utställningen pågår även som vandringsutställning i Sverige och Europa.

Ett av dom nya uppfinningarna är Entreprenörsspelet. Ett brädspel som inspirerar till entreprenörskap. Spelet används framför allt som läromedel men också som processverktyg vid utvecklingsarbete hos organisationer. Entreprenörsspelet skapar broar mellan skola och näringsliv genom att låta ungdomarna lösa utmaningar som svenska företag och organisationer står inför. Entreprenörsspelet är nominerat i tävlingen Svenska Designpriset 2010.

Läs mer:
www.tekniskamuseet.se/1/331.html

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord