Tänk på detta innan du lånar pengar till ditt nystartade företag

Textstorlek

Skriv ut

Tänk på detta innan du lånar pengar till ditt nystartade företag

Finansiering & Riskkapital

Att lyckas som ny företagare är tufft oavsett den marknad man försöker slå sig in på. Många vill gärna att framgången skall komma direkt och i detta läge kan det vara attraktivt att låna pengar för att ge sitt företag en extra boost ekonomiskt. Men vad skall man egentligen tänka på innan man lånar pengar till sitt nystartade företag och vilka risker finns det?

Att starta upp sitt eget företag är i många fall en kostsam historia. Vissa har ett kapital sedan tidigare att investera i sin nya affärsidé medans andra står där med drömmen om att lyckas som egenföretagare och har det mesta av sin ekonomiska buffert bunden i sitt nya företag.

Ett nytt företag kräver att det hela tiden skjuts in likvida medel oavsett om det så är för
råvaror, material eller anställning av ny personal. Det är här många nya företagare och
kanske även du sitter i den sits där du funderar på att ansöka om ett företagslån.

Ha full översikt över dina inkomster och utgifter
Innan du ens överväger att ansöka om ett företagslån gäller det att du har full koll på både din och ditt företags ekonomi. Att blint kasta sig in i ett låneavtal kan leda till allvarliga ekonomiska svårigheter som i längden kan leda till att du inte längre kan driva ett eget företag.

Låna av rätt anledning
Att ansöka om ett lån bara för att “stärka upp” ditt företags ekonomi när det inte finns ett
behov för det är totalt bortkastat. Detta kommer endast leda dyra lånekostnader som inte leder till en positiv förändring för ditt företag. Tänk länge och noga på varför du faktiskt lånar och om det verkligen kommer gynna ditt företag i det långa loppet.

Jämför långivare av företagslån
Mängden långivare som erbjuder företagslån till nystartade företag har ökat markant de
senaste åren vilket gör valet av långivare allt svårare. Det enklaste tillvägagångssättet för att hitta det bästa företagslånet som passar just ditt företag är genom att jämföra långivare. På så sätt får du en klar bild över långivarnas olika för- och nackdelar, deras lånekostnader och de lånekrav som ställs.

Låna inte mer än du behöver
Detta kan låta som en självklarhet men när du väl valt långivare och det är dags att välja det lånebelopp du vill ha kan frestelsen att låna mer pengar än du behöver uppstå. Genom att låna mer än det faktiskt finns ett verkligt behov av kommer endast utsätta din ekonomi för extra påfrestningar. Håll dig till det lånebelopp som kommer hjälpa ditt företag framåt och inget annat.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord