Textstorlek

Skriv ut

Ny utställning visar kvinnors uppfinningar

Uppfinningar & Patent

Teknikcollege på Rinmangymnasiet i Eskilstuna är första anhalt för Tekniska museets vandringsutställning Kvinnors uppfinningar.

Den svenska vandringsutställningen har vernissage den 4 september på Rinmangymnasiet i Eskilstuna. Därefter kommer utställningen att turnera i Sverige till och med 2011. Den internationella vandringsutställningen kommer att ha vernissage kring årsskiftet och turnera i Vitryssland, Ukraina och västra Balkan. - Vi har kunnat komplettera utställningen med närmare 40 nya spännande uppfinningar och innovationer. Det handlar om alltifrån uppfinningar som löser vardagens problem till avancerade tekniska framsteg, säger Åsa Lindgren, projektledare på Tekniska museet.

Kvinnors uppfinningar vilar på tre ben; uppfinningar och teknik, entreprenörskap samt genusperspektivet. Syftet med utställningarna är att lyfta fram kvinnliga förebilder. Att uppmuntra särskilt flickor till ett bättre självförtroende i teknik och entreprenörskap är ett av målen.

Några exempel på nya föremål i utställningen är en elektromagnetisk sköld som används till rymdfarkoster, en krockdocka av en genomsnittlig kvinna och en vattenrenare som drivs av solenergi.

Kvinnors uppfinningar produceras av Tekniska museet i samarbete med Almi, Riksutställningar, Svenska institutet och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Tillväxtverket ur programmet Kvinnors företagande stärker Sverige.

Läs mer: www.tekniskamuseet.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord