Ny utbildningsatsning mot entreprenörer inom ridsport

Fotograf: chrisroll | FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Ny utbildningsatsning mot entreprenörer inom ridsport

Ekonomi & Bokföring

Det ska bli enklare för entreprenörer att starta och driva företag med hästar, det har Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) tagit fasta på och startar därför ett projekt som ska analysera det utbildningsutbud som finns inom företagsområdet på hästsidan samt föreslå förbättringsåtgärder.

- Utbildningar inom hästområdet leder till sysselsättning. Det ser vi inte minst ser på de utbildningar som ges på Hästnäringens Riksanläggningar. De flesta startar, efter avslutad utbildning, ett eget företag med goda praktiska och teoretiska kunskaper inom sitt hästområde, som de har fått på sin utbildning. Men vi ser att det saknas tillräckliga kunskaper i bland annat ekonomi, marknadsföring och entreprenörskap, som också är viktiga pusselbitar för att driva och utveckla ett bärkraftigt företag, säger Stefan Johanson, VD för HNS.

HNS har i samråd med SLU och LRF diskuterat nuvarande utbildningsutbud inom företagsområdet på hästområdet och identifierat att vi har många bra företagskurser inom våra hästutbildningar och våra förbund, men att det behöver samordnas och inom många områden vidareutvecklas.

– Detta är ett viktigt steg för att ge fler de verktyg som behövs för att driva och utveckla sitt entreprenörskap. En bred insikt om vikten av marknadsföring, att ha fungerande sociala webbnätverk samt kunna kommunicera med media och förstå vikten av att ta hjälp för att formulera en affärsplan är exempel på områden som en nutida entreprenör behöver kunna hantera. Vi kommer att titta på de befintliga utbildningarna som finns inom hästsektorn och se över dessa för att se vilka områden vi behöver förstärka för att vässa kompetensen för våra hästentreprenörer säger Kees de Jong, affärsområdeschef på HNS.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord