Ny specialutbildning för upplevelse- och kulturentreprenörer

Textstorlek

Skriv ut

Ny specialutbildning för upplevelse- och kulturentreprenörer

Näringsliv

Nu öppnar Brewhouse dörrarna för höstens nationella satsning på kreativa entreprenörer: Speed-inkubatorn är en tjugo veckors snabbkurs i eget företagande, specialdesignad för folk i kulturbranschen. Sista ansökningsdag är måndag 16 juli.

Inkubatorverksamheten på Brewhouse i Göteborg anordnar en specialare i höst för alla som har affärsidéer inom det kreativa eller kulturella området. Med ”Speed” får man hjälp och stöd under tjugo intensiva veckor att förverkliga sin idé och komma igång med ett företag.

Brewhouse i Göteborg är ett produktionshus och center för kulturella och kreativa näringar. En viktig del av verksamheten rör sig kring branschutveckling: Kulturarbetare och kreatörer ska knytas samman med näringslivet. I den ordinarie Inkubatorverksamheten, som är öppen året runt, får deltagarna professionell vägledning, arbetsplats, tillgång till nätverk och personliga coachsamtal en gång i månaden.

I höst kör Brewhouse sin populära höghastighetsvariant av Inkubatorn; ”Speed” är som en motorväg till eget företagande. Totalt tar man emot och vårdar tjugo idémakare som vill bli entreprenörer inom upplevelseindustrins kulturella och kreativa näringar: Musik, design, arkitektur, film, foto, konst, litteratur, media, mode, måltid, turism, scenkonst, spel och upplevelsebaserat lärande. Deltagarna manglas och coachas under hösten tills deras idéer utkristalliserats till en bra grund för eget företag. Efter 20 veckors intensivt arbete lanseras företagen genom en final”pitch”.

Portarna för Speed-inkubatorn öppnas den 3 september och nytt för i år är en pilotsatsning på nätbaserad vägledning: En del av processen kommer drivas via ett forum på nätet, där föreläsningar, coachning och workshops serveras via livestream. Det går alltså bra att följa utbildningen på distans. De fyra schemalagda träffar på Brewhouse används till diskussioner och nätverkande.

Att delta i Speedprocessen är kostnadsfritt, men för att bli antagen krävs en stark drivkraft, engagemang och vilja att utveckla sin företagsidé. Målet är att Speed-inkubatorn ska få deltagarna att växa som entreprenörer, hitta nya marknader och etablera sina första kundrelationer.

Sista ansökningsdag är måndag 16 juli. Därefter sker urval och bedömning.

Läs mer:
www.brewhouse.se

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord